76 millioner solgte Xbox 360
0

76 millioner solgte Xbox 360

feb 12 Spill.no  

Microsoft har offentliggjort nye salgstall via et presseskriv, hvor både Xbox 360, Kinect og Xbox Live nevnes.

Tilbake i ledelsen?

Ifølge presseskrivet har det blitt solgt 76 millioner Xbox 360-konsoller på verdensbasis, noe som stemmer godt overens med analysefirmaet IDCs anslag fra januar. IDC gikk imidlertid ut fra at dette var antall konsoller sendt ut fra fabrikk, mens tallene Microsoft opererer med, tradisjonen tro dreier seg om faktisk solgte konsoller. Til sammenligning anslo IDC i samme rapport at 77 millioner PlayStation 3-konsoller er sendt ut fra Sony-fabrikken.

Videre kan Microsoft fortelle at hele 24 millioner Kinect-kontroller har funnet en eier, noe som tilsvarer det totale antallet Xbox-konsoller som har blitt solgt på verdensbasis. Xbox brukte imidlertid dobbelt så lang tid som Kinect på å nå dette resultatet.

Live og nye apper

Xbox Live har vært Microsofts sterkeste kort denne konsollgenerasjonen, og tjenesten har hele 46 millioner abonnenter. For ordens skyld nevner vi at både betalende Gold-medlemmer og gratismedlemmer alle er inkludert i dette tallet, som utgjør en økning fra i fjor på 15%. 

Ser vi på hvordan konsollene har endret seg de siste årene, ser vi at tilnærmingen til smarttelefoner og nettbrett har gjort seg gjeldende også her. Appene florerer, og tjenesteleverandører som Netflix, HBO og Microsofts egen Xbox Video har tjent stort på Xbox 360-eiere. I løpet av 2013 planlegger Microsoft hele 40 nye apper til konsollen. Hvor mange av disse som finner veien til Skandinavia, nevnes imidlertid ikke.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.