
De av dere som husker anmeldelsen min av Phillips Evnia skjermen fra desember vet at jeg lenge har vært en skeptiker til både kurvede skjermer og ultrawide i gaming sammenheng. Det har aldri gitt helt mening for meg at en skjerm skal bre seg utover halve pulten for å gi «bedre innlevelse». Men etter at jeg fikk testet den var det noe som fikk meg til å tenke at jeg kanskje hadde tatt feil alle disse årene. Men det var før jeg møtte Agon Pro.
Agon Pro er nemlig ikke ultrawide, den er ikke kurvet, og den kommer med en sokkel som faktisk lar skjermen få være midtpunktet uten å stjele halve skrivebordet mitt. Foten er diskret men likevel stabil, og det gjør den til en drøm i oppsett hvor man faktisk bruker plassen foran skjermen – enten det er til tastatur, DAC, mikser eller at man bare har en kort pult den står på.
Oppløsningen til skjermen er 3840x2160p i 16:9 format med skyhøy 240hz bildefrekvens med en oppgitt responstid på 0,03ms. Tidligere har jeg ment at 4k på skrivebords avstand kan bli litt for meget, spesielt hvis det går på bekostning av ting som bildefrekvens og responstid men det er ikke tilfellet her. Den leverer råsterke farger og dyp sort med sin OLED-panelteknologi, og det er som å få få en fullverdig TV-opplevelse rett foran nesa, men uten at jeg må flytte hodet mitt unødvendig for å få med meg det som skjer.


For de som spiller spill som krever lynrask responstid er den høye bildefrekvensen og lave responstiden et absolutt must, men det har også begynt å appellere til meg som en mer allsidig spiller også, da både PS5 og Xbox Series X støtter høye bildefrekvenser i spillene som åpner for dette. 60 bilder i sekundet er mer en godt nok for meg i de aller fleste tilfeller, men å ha muligheten til høyere er bare et pluss. Legg på at skjermen også støtter adaptiv sync og VRR så er leverer AG276UZD Agon Pro så å si full pakke.
Det er også verdt å nevne at AOC gir oss i både pose og sekk når det kommer til tilkoblingene. Du får 2 stk HDMI 2.1 og en DisplayPort 1.4, i tillegg til en USB-C for skjermoverføring. Skjermen har også innebygget USB Hub med mulighet for KVM switching, og to innebygde 5W høyttalere, som helt ærlig kunne vært hakket bedre. For meg betyr dette at jeg kan ha både PCen, to spillkonsoller og docken til Steam Decken koblet opp samtidig, og denne allsidigheten kommer godt med for en som meg.
Navigering i menyene skjer via en liten joystick på baksiden – mye bedre enn de knotete løsningene med tre knapper eller flere hvor du aldri er sikker på hvilken som gjør hva. Jeg synes likevel OSDen er litt vanskling å ta seg rundt på, og jeg er ikke alltid sikker på at jeg havner inn på rett meny, men når jeg finner frem så er instillingene både mange og nyttige. Det er små ting, men det gjør den hverdagslige bruken så mye bedre.
Skjermen egner seg like godt for Warcraft III: Reign of Chaos som den gjør Fortnite eller Counter-Strike, og denne gangen vet jeg ikke om jeg klarer å gå tilbake til en «ikke-OLED» skjerm igjen, Jeg er bare blitt for godt vant.
Prisen derimot er ganske så stiv på 11.990,- kroner, Men så må man se på at man faktisk får det som tilsvarer en fullspekket TV, men i formfaktoren til en helt vanlig PC skjerm, og når du legger sammen OLED-panel, 240Hz, det minimalistisk designet så er kanskje ikke prisen så gal likevel. Svindyr, men forståelig når man ser hva man får.