Aldersgrense Mature i USA
0

Aldersgrense Mature i USA

sep 19 Spill.no  

Det kommene rollespillet The Elder Scrolls V: Skyrim har fått aldersgrensen M for Mature i USA. Det betyr at man må være 17 år eller eldre for å kjøpe spillet, og vil mest sannsynlig bety at aldersgrensen fra PEGI i Europa vil bli 18+.

Vold og drikking

Det amerikanske organet ESRB, som bestemmer aldersgrensene, har lagt ut omfattende beskrivelser av spillets innhold for å forklare aldersgrensen. Blant annet skriver de at man kan hugge hodet av folk i kamp i sakte film med påfølgende blodeffekt, og at landskap og omgivelser også av og til er dekt med blod. I tillegg reagerer de på at man kan drepe fredelige mennesker, og også drepe fanger som er lenket fast til en vegg og ikke kan forsvare seg.

Spillet har også seksuelle referanser i dialogen, blant annet noen setninger om voldtekt, seksslaveri og horer. I tillegg til dette kan man drikke så vin og øl i spillet, og også delta i en drikkekonkurranse der karakteren man styrer blir så påvirket av han begynner å snøvle.

Det finnes en aldersgrense som er høyere enn Mature på spill i USA, Adults Only, men spill som har denne aldersgrensen blir boikottet av de største spillbutikkene og derfor kommer det nesten ingen spill med denne aldersgrensen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.