Anonymous bak PSN-angrepet?
0

Anonymous bak PSN-angrepet?

mai 05 Spill.no  

Via Sonys Playstation-blogg har den japanske elektronikkprodusenten lagt frem mer informasjon om hackerangrepene mot Playstation Network og Sony Online Entertainment-serverne før påske.

Anonymous

Ifølge Sony har de funnet en fil på en av de hackede Sony Online Entertainment-serverne som heter “Anonymous” og som inneholder teksten “We are Legion”, noe som kan tyde på at hackegruppen Anonymous kan stå bak angrepet. Eventuelt kan jo de egentlige hackerne ha vært smarte nok til å legge igjen fila for å villede etterforskerne.

Anonymous har tidligere vært i krig med Sony i kjølvannet av Sonys saksøking av hackeren George Hotz, som oppdaget sikkerhetshullet i Playstation 3-konsollen som muliggjorde modifisering av konsollene og kjøring av uautorisert programvare. Selv om Sony og Hotz kom til forlik i retten, mente Anonymous at handlingene til Sony måtte straffes, og satte i gang en kampanje som lammet Sonys nettsider og PSN-tjeneste i en kort periode. Anonymous har derimot tidligere uttalt at de ikke har noe med det omfattende datainnbruddet før påske å gjøre.

En komite fra Representantenes hus i USA krevde svar fra Sony på en rekke forhold rundt datainnbruddet, og toppsjef Kaz Hirai signerte selv et brev med skriftlige svar på komiteens spørsmål. Her kommer det frem at den omtalte Anonymous-filen har blitt funnet i etterforskningen. Sony hevder også at ingen kredittkortselskaper har registrert mistenkelig aktivitet i kjølvannet av datainnbruddet.

Samtidig lover Hirai at Sony jobber døgnet rundt med å få PSN opp å gå igjen så snart som mulig, sammen med kompensasjon i form av gratis Playstation Plus-medlemsskap for alle kundene som har blitt rammet av hackingen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.