ArmA 3-utviklere slippes løs
0

ArmA 3-utviklere slippes løs

jan 15 Spill.no  

Bohemia Interactive-ansatte Ivan Buchta og Martin Pezlar har blitt løslatt fra gresk fengsel mot kausjon, melder kollega Dean Hall på Twitter.

Feriemareritt

Buchta og Pezlar har sittet bak gresk lås og slå siden september i fjor, da de ble arrestert for å ha tatt bilder i nærheten av en hemmelig militærbase på øya Lemnos. Basen er med i Bohemias kommende krigssimulator ArmA 3, og de to mistenkes for å ha gjort research til spillet. Greske myndigheter har siktet dem for spionasje, og de ble umiddelbart fengslet, uten kausjon.

Først nå, tre måneder senere, blir de to løslatt mot kausjon på 5 000 euro, eller omtrent 40 000 kr hver. Hvorvidt det er takket være den tsjekkiske presidentens involvering i saken, er ikke kjent. Gode nyheter er det imidlertid for kollegaer, venner og familie av de to spillutviklerne, som fremdeles hevder de var på ferie da de ble pågrepet.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.