BRUKERANMELDELSE: Et utrolig skytespill
0

BRUKERANMELDELSE: Et utrolig skytespill

jun 28 Spill.no  

Jeg hadde ventet lenge på at Battlefield 3 skulle bli sluppet. Limited Edition til Playstation 3 var forhåndsbestillt. Dette spillet ble spilt lenge av meg på Playstation og var et av de største suksessene jeg noen gang har spilt. DICE har fått det til igjen.

Battlefield 3

Battlefield 3 er et førsteperson skytespill (FPS) som ble sluppet i slutten av 2011 av det svenske spillselskapet Digital Illusions, også kjent som DICE. Folkene hos DICE har laget mange kjente spill, blandt annet Mirror’s Edge, men mest av alt er det Battlefield serien deres som har fått mest oppmerksomhet.

I Battlefield har DICE fokusert på å ha de største banene, Tøffeste Fremkomstmiddlene og de fineste våpnene. Dette synes jeg er positive ting, siden jeg liker personlig å ha god plass i spillet. Med god plass er det mulig å kjøre tanks, styre et fly eller bruke sniperen over hele banen.

Ting som det har alltid vært en mulighet i Battlefield-serien, men det er først i Battlefield 3 at DICE bruker spillmotoren Frostbite 2. Denne motoren er en av de kraftigste spillmotorene noen gang brukt. Dette viser seg også i hvor skarpt og detaljerikt spillet er. Denne motoren gjør også at battlefield 3 krever mer av PC-en. 

Battlefield er kjent for å være en serie hvor man må tenke taktisk og man må bruke mye av det rundt seg. Dette er noe jeg er veldig glad for at fortsatt er i Battlefield 3.

Singleplayer

Singleplayeren i Battlefield 3 handler om at du er en Amerikansk Marinesoldat med navnet Blackburn. Du og laget ditt har akkurat kommet til Tehran i Iran i en krig mot Terroristgruppen PLR. Cutscenene som pågår senere en handlingen i spillet viser at du er i et avhør.

I singleplayer i Battlefield 3 Får man prøve seg som mange forskjellige ting. Tingene man får prøvd er å være «Gunner» i et F-18 fly, Styre en M1A2 Abrams tanks, og man får være russisk Spetsnaz soldat.

I Battlefield 3 er det et ganske vanlig FPS Plot. Man er en Amerikansk soldat i krig mot terroristene i Midtøsten. Dette er et tema som er aktuelt, men ganske oppbrukt etter min mening. Selv om det er brukt opp har DICE fått det til å bli en bra nok historie.

Singleplayeren er fylt av mange fiender som bærer mange forskjellige typer våpen. Dette gjør at man aldri føler at man har for få alternativer. hvis man plutselig går tom for ammunisjon, så har man valget mellom å bruke en pistol til man finner en av mange ammunisjonskasser, eller så kan man plukke opp en Russisk AK-74M som både Russland og PLR bruker. Da har man garantert nok kuler for runden.

Grafikk og lyd er viktige punkter i et spill. Dette er noe DICE har fått til utrolig bra. Grafikken er skarp, klar og ganske realistisk for et PC spill fra 2011. Lyd har de også fått til bra med realistiske skytelyder, stemmer og velplaserte deler av den klassiske Battlefield melodien.

Singleplayeren har en bra nok historie og er fint å spille igjennom, men kan bli kjedelig til tider. Jeg tror ikke at det var det som ble fokusert mest på når Battlefield 3 ble lagd.

Multiplayer

Det er multiplayer-delen av Battlefield 3 som fikk meg til å kjøpe spillet. Etter å ha spilt Battlefield 2, 2142, Bad Company 2 osv. så hadde jeg veldig høye forhåpninger til Multiplayer i Battlefield 3. Jeg ville ha mye taktisk og mye våpen. Jeg ville ha en utrolig onlineopplevelse. DICE skuffet ikke.

i onlinedelen av Battlefield 3 kan man velge mellom fire klasser. Assault, engineer, support og recon. Assault er en medic, hvor man går rundt med automatgevær, førstehjelp-kit og hjertestarter. Engineer går rundt med sveisemaskin som reparerer fremkomstmidler og en rakettutskyter. Support har ammunisjon og et stort maskingevær og Recon bruker sniper-rifle. Alle klassene er satt sammen av bra kombinasjoner.

I online er det også mulig å bruke fremkomstmidler som bil, tanks, fly og helikopter. Bilen er en rask nok militærbil med et maskingevær festet til taket. Tanks er som de fleste vet en stor bil med mye rustning og en kanon på taket. Flyet er som oftest et F-18 super hornet eller et russisk SU-35BM FLANKER-E. (flere fremkomstmidler med DLC) Helikopterene er delt i tre deler. Transporthelikopter, som blir styrt av en pilot som ikke har noen form for våpen, men har plass til mange mennesker. Angrepshelikopter som er fyllt med missiler og kuler, og Scout-helikopter som er et lett helikopter med maskingevær.

Online-delen av Battlefield 3 online har veldig mange positive sider men har også noe negativt. En av de negative tingene er at Commander-modus, som man husker fra Battlefield 2 og andre i serien er fjernet. Commander-modus er noe jeg personlig synes er noe av det som gjør Battlefield til det spillet det er. Heldigvis har DICE bekreftet at det kommer tilbake i Battlefield 4. En annen ting jeg har merket er negativt er en ganske plagsom Soundbug som plutselig kan fjerne lyden fra noe. Et eksempel er at jeg sitter i et helikopter og flyr bortover, men plutselig forsvinner lyden fra helikopteret, men jeg kan fortsatt høre maskingeværet og missilene. Jeg vet ikke om dette har noe med mitt utstyr å gjøre men det er en bug jeg både har opplevd på Playstation og PC.

Kort oppsummert er Online-delen bra og underholdene, men har noen negative deler og bugs. Det tar også veldig lang til å gå opp i level, som gjør at man vil spille det lenge.

Co-op

Co-op delen av Battlefield 3 koblet til singleplayer delen til en viss grad. Man gjør ting som er linket til hva som skjer i historien, men det er ikke koblet direkte til det som skjer. Fortsatt så synes jeg at Co-op er interessant og at det er morsomt å få spille «Campaign» med vennene sine.

i co-op delen låser man også opp nye våpen til multiplayer, og man får score som viser hvor bra man har gjort det. Co-op delen består bare av 6 oppdrag, og jeg mener at det burde ha blitt lagd flere av de.

Co-op er et fint alternativ til single-player hvis du vil spille med vennene dine. Litt få oppdrag, men oppdrag som er underholdene. 

Battlelog/Origin

Battlelog er noe for seg selv. Man kan se på statistikk, endre på hvordan klassene dine er bygd opp, endre på Dogtags og mye mer. Alt dette i en nettleser. Var det virkelig nødvendig, DICE?

Battlelog er bygd opp til at man kan gjøre og fikse alt via nettleseren. De har også lagd det slik at man må bruke battlelog for å starte spillet. Jeg er usikker på hvordan man spiller Singleplayer uten internett. Min personlige mening er at dette er kronglete og at vi hadde klart oss fint uten Battlelog. Alt av dette mener jeg burde bli styrt inne i spillet, ikke i nettleseren.

Sammendrag

Battlefield 3 er et veldig bra spill, både på hvordan det er laget og grafikkmessig. Det er skarpt og realistisk. Frostbite 2 er en veldig kraftig spillmotor som yter maksimalt i battlefield 3. Lyden er veldig bra og realistisk, med ofte velplasert Battlefield 3 soundtrack. Historien til spillet er bra nok, men DICE har nok fokusert på å lage en bra Mulitplayer, noe som de også har fått til. Historien er litt kort. Multiplayerdelen er noe de fleste battlefield fans vil holde på med lenge, med tanke på hvor lang tid det tar å gå opp i level. Battlefield 3 kunne greid seg fint uten Battlelog. Uansett er Battlefield 3 et av de beste skytespillene man vil finne.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.