Bungie skiller seg fra Activision, og får beholde Destiny
0

Bungie skiller seg fra Activision, og får beholde Destiny

jan 10 Anders Lønning  

Som lyn fra klar himmel tikket det i de sene kveldstimer her i Norge inn en nyhet om at Activision og Bungie skiller lag.

Det har versert rykter over lengre tid om at det ikke stod så bra til mellom utgiveren og studioet som gav oss Halo: Combat Evolved. Kotaku’s Jason Schreier, som skrev om blant annet Bungie og starten av samarbeidet deres med Activision i boken Blood, Sweat and Pixels, skal ha det til at det har eksistert problemer mellom partene siden før Destiny i det hele tatt så dagens lys.

I følge Schreier annonserte sjefene hos Bungie nyheten ovenfor sine ansatte på et møte tidligere i dag, hvor det ble beskrevet som fantastiske nyheter for et studio som lenge har sett seg lei av utgiveren de jobbet under. Nyhetene skal ha blitt møtt med høylytt applaus og champagne åpning fra de ansatte.

I sin offisielle melding via studioets blogg hadde Bungie dette å si:

Nå skal vi skilles Johanne

– Når vi først lanserte vårt samarbeid med Activision i 2010, var spillindustrien en ganske annen. Som et selvstendig studio som ønsket å bygge en helt ny type opplevelse var vi nødt til å finne et utgiver som var villig til å ta sjansen sammen med oss.

– I over åtte år har vi hatt et vellykket samarbeid med Activision, og vi takker dem for det de har gjort for Destiny. Mens vi nå ser fremover, er det en glede å kunne annonsere at Activision kommer til å overføre utgivelse rettighetene for serien over til oss.

Om kort tid da vil altså Activision være ute av Destiny bildet, og herifra og ut er fremtiden til både Bungie og Destiny så og si helt åpen.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.