Cruise in the USA
0

Cruise in the USA

Jeg er en ekstremt casual bilspiller. Jeg bryr meg ikke om hvilket merke jeg kjører, hva hestekreftene måler eller hvor fort jeg klarer å akselerere fra 0 til 100 kilometer i timen. Hvor viktig slike ting er i The Crew aner jeg faktisk så godt som ingenting om, men jeg har likevel hatt det ganske gøy når jeg har kjørt igjennom Grand Canyon, Death Valley, New York City og Las Vegas. Det eneste virkelig store problemet mitt er at dette hadde sikkert vært enda morsommere om jeg ikke hadde vært alene på turen.

Jeg lovet meg selv at om jeg skulle ha bare ett bilspill denne generasjonen så skulle det bli The Crew. Jeg var lettere fasinert over størrelsen til spillet, og enda mer over at dette skulle være et MMO. Etter noen få timer med The Crew var det derimot klart at mye av tiden kom til å være alene med bare meg, bilen min og veien inn i solnedgangen, men jeg fortsetter likevel å kjøre fordi kjørefølelsen er helt fantastisk.

Spillet har faktisk en historie, og selv om den kan virke litt snytt ut fra hvilken som helst Fast & Furious-film så virker den som oftest som et greit bakteppe til fasaden. Du spiller som Alex som mister broren sin tidlig i spillet. Alex sitt mål er å verve seg til en stor og slem bilgjeng som herjer overalt i USA, skaffe seg ett rykte og ta hevn på han som drepte broren hans. Det er litt mer enn som så, men det er ærlig talt ikke historien jeg bryr meg om i en åpen bilverden. Historien starter i Detroit der du må gjøre en rekke oppdrag før du reiser videre til New York, og etter hvert tre andre byer der bilgjengen din holder til. Selv syntes jeg historien bare var litt i veien for meg. Jeg ville ut av Detroit så fort som mulig, og selv om du i teorien kan gjøre der med engang så var det ingen grunn til det fordi du er da i et for lavt nivå til å kunne spille en rekke utfordringer og løp.

Utfordringer finner du langs veien når du kjører. Det er 5-6 forskjellige utfordringer som du bør gjøre for å få nye og bedre deler til bilen din. Disse starter i samme øyeblikk som du kjører på startstreken, og du begynner rett på med engang og fortsetter å kjøre sømløst etter du har gjort den ferdig. En utfordring kan være å hoppe langt med bilen, kjøre slalåm langs veien, klatre høye bakketopper eller treffe trange porter med bilen. Jeg synes disse utfordringene er veldig gode fordi de spriter opp den ofte lange kjørelengden din før du når hovedmålet ditt.

Du er alltid online i The Crew og du møter ofte andre spillere på veien. Du kan da når som helst sende andre spillere en invitasjon til å bli med deg på turen eller kjøre historieløp sammen. Jeg har vel opplevd en eller to ganger at jeg var i en gjeng som jeg faktisk kjørte lengere strekninger med. Det var en opplevelse som minnet meg veldig om Journey på PS3 på en måte. Kjøre en lang tur med en annen spiller jeg ikke visste hvem var er jo på en måte gøy, men hadde vært enda bedre om det var en kompis jeg kunne snakka tull med.

Du kan tenke deg Burnout Paradise på steroider. Veldig likt konsept, bare 100 ganger større. The Crew er nok ikke det MMO’et vi hadde håpet det skulle være, men det er fortsatt et veldig bra bilspill i en stor og åpen verden der du kan ha med deg kompiser på tur mens dere stikker av fra politiet eller bare cruiser. Ofte er det vakker utsikt og god grafikk, men noen ganger kjører du ned papirblomster og gjerder. Skal du kjøre kyst til kyst tar det gjerne en halvannen time, men de lengste løpene i spillet kan vare opptil fire timer. Det lengste jeg selv har kjørt var ca 2,5 timer og det var langt nok. 

About Stig Kenneth Limmesand

Stig Kenneth Limmesand. 28 år og enda ikke voksen. Bachelorgrad i videojournalistikk. Spiller alle mulige spill, men foretrekker eventyr og plattformer. Favorittene er blant annet Mario, Zelda, Crash Bandicoot, Uncharted og Guitar Hero.