De største nyhetene fra Ubisoft på E3 2019
0

De største nyhetene fra Ubisoft på E3 2019

jun 11 Anders Lønning  

De siste par årene har Ubisoft sin årlige pressekonferanse vært en av høydepunktene for E3 opplevelsen. Ikke nødvendigvis på grunn av at de har levert slager etter slager, men det har svevd en litt mer folkelig følelse over dem etter at de fikk foten til Vivendi på nakken, da sistnevnte holdt på med å kjøpe dem opp.

Yves Guillemot og teamet hans virker til å ha skjønt at spillere liker best å bli snakket med, og ikke til. Og mens mange andre utgivere kutter tømmene når et spill gjerne ikke finner publikumet sitt med en gang har Ubisoft opptil flere ganger nå vist at de er innstilt på å støtte spillene lenge etter lansering, , og det ser unektelig ut til å virke.

Watch Dogs Legion ser strålende og nytenkende ut.

Vi fikk endelig vår første kikk på hvordan London ser ut etter Brexit, og det virker ikke lovende. George Orwell og Rob Halfords verste mareritt ser ut til å ha gått i oppfyllelse, og nå er det opp til DeadSec å ordne opp.

Watch Dogs Legion går bort i fra å ha en ha bare èn hovedperson å spille som, og lar deg heller rekrutere og spille som nesten alle figurene som bor i London. Når vi rapporterte på dette tidligere mente vi det var ganske så ambisiøst, men etter å ha fått sett det i bevegelse tror vi dette kan bli noe virkelig spesielt. Og hva annet forventet vi egentlig når mannen som står ved roret, Clint Hocking, er mannen som gav oss Far Cry 2 og Splinter Cell: Chaos Theory.

Rainbow Six: Quarentine vil være for PVE, det Siege har vært for PVP.

Rainbow Six Siege er en av de forannevnte spillene hvor Ubisoft gjerne ikke helt fant spillets publikum med det første, men som til slutt endte opp med å bli en av selskapets mest populære spill, som de har holdt levende med kontinuerlige oppdateringer og balanseringer underveis.

Under konferansen i går kveld viste de frem litt av det som utgjør Year 4 for Siege, men det som virkelig skilte seg ut er at de spinner Quarentineen modus de tidligere hadde over en begrenset periode i Siege hvor spillerne måtte jobbe sammen mot datastyrte zombier og monstre, ut til å bli sitt eget spill.

Punisher v. Terminator. Kommer snart til et Breakpoint nær deg.

Jon Bernthal, kjent fra TV seriene The Walking Dead, Daredevil og The Punisher, stakk innom med hunden sin for å snakke om rollen sin i det kommende Ghost Recon spillet Breakpointhvor han spiller skurken Cole D. Walker som er en tidligere Ghost operatør som har blitt snudd seg mot sine egne.

Senere viste utviklerne frem en community plattform Ghost Recon Delta Company, hvor spiller skal kunne “uttrykke sin meninger, dele sin kjærlighet(?) for Ghost Recon, og engasjere direkte med studioet bak spillet”

Alt det der høres litt rart ut for å være ærlig, men det er nok godt ment. Det ble også hintet sterkt om at Ubisoft følger opp suksessen med å krysse forgjengeren Wildlands med filmmonsteret fra filmen Predator, med at selveste Terminator kanskje kommer til å dukke opp.

Ghost Recon Breakpoint kommer ikke ut før i oktober, men Ubisoft vil avholde en beta test allerede 5. september.

Alle ombord på abonnements-toget

Ubisoft annonserte sin egen abonnementløsning, ala Xbox Game Pass, EA Origin Access og PlayStation Now. Som en utvidelse av UPlay tjenesten, vil detta abonnementet gi deg tilgang til over 100 Ubisoft spill til PC, for “bare” rundt 150 kroner i måneden. UPlay Plus kommer også til Google Stadia i løpet av 2020.

Jeg lurer litt på, nå som spillselskapene i årevis har solgt oss på ideen om at de må ha mikrotransaksjoner i spill til fullpris for å tjene penger, hva som skjer når folk ikke lenger kjøper spillene til full pris, da de kan abonnerer for den tiden de planlegger å spille spillet, for så å avslutte abonnementet.

Noe å tenke på.

Gods and Monsters er det neste spillet fra utviklerne av Assassins Creed: Odyssey, og fra hva vi har hørt om dette tidligere skal det være et spill som er veldig inspirert av The Legend of Zelda: Breath of the wild.

Traileren sier oss lite, annet enn at det er satt i en fargerik verden full av mytologiske skapninger og gamle guder, men spillet skal lanseres allerede i februar 2020, så vente tiden blir ikke så alt for lang.

Når helter trenger hjel, snur de seg til gudene. Når gudene trenger hjelp snur de seg til Sjefsredaktøren vår

Andre annonseringer:

– Rob McElhenney fra It’s Always Sunny in Philadelphia lager en komi-serie om et MMO studio. Har jobbet med Ubisoft for å gjøre det autentisk

– Tom Clancy’s Elite Squad er et mobilspill hvor figurer fra Splinter Cell, Ghost Recon, Rainbow Six og The Division er spillbare karakterer.

– Jake, Finn og flere andre fra tv-serien Adventure Time kommer til Smash-klonen Brawlhalla

Just Dance 2020 kommer i november til PS4, Xbox One, Wii (Ja, du leste det riktig, WI), Switch og Google Stadia.

For Honor får en ny oppdatering med det beintøffe navnet Shadow of the Hitokiri

– Ny innholdsoppdatering til The Division 2 vil ta spillerne til nye steder. Del 1 vil være satt i DC, Del 2 satt i Pentagon mens Del 3 tar spillerne tilbake til Manhattan.

– Ubisoft har slått seg sammen med Netflix om å lage en tv serie basert på The Division. Jake Gyllenhaal og Jessica Chastain sine navn ble nevnt.

– Et nytt spill ble annonsert og delvis lansert i form av Roller Champions, et slags Overwatch møter Rocket League spill om roller derby sporten.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.