Dragen flyr igjen over Europa
0

Dragen flyr igjen over Europa

des 10 Spill.no  

Segas Playastation 3-eksklusive «Yakuza 3» ble utgitt i Japan 26. februar i år. Nå kan vi på denne siden av kloden begynne å glede oss til spillet, og forhåpentligvis til fremtidlige titler i serien.

 

«Yakuza»-serien prøver igjen å kapre vesten.

Denne uken annonserte Sega at «Yakuza 3» vil komme til Europa en gang i løpet av mars 2010. «Yakuza 3» er oppfølgeren til Playstation 2-spillet «Yakuza 2» fra 2008 (2006 i Japan). Spillet er en slags blanding av «beat-em-up» og diverse mini-spill som spillet er fullt av. Serien følger tidligere yakuza-sjef Kiryu Kazuma og hans adoptivdatter Haruka Sawamura. Kiryu og Haruka prøver å leve et normalt liv, men Kiryus kriminelle fortid får dem gang på gang innblandet i den japanske underverdenen. Hverken den europeiske eller den amerikanske versjonen av «Yakuza 3» vil ha engelsk tale, men vil derimot ha den originale japanske talen med engelske (og eventuelle andre språk) tekster. Da kan man jo begynne å lure på hvorfor det tok så lang tid før spillet var klart for utgivelse her i vesten.

 

Yakuza 4 også i 2010?

I tillegg til annonseringen om en vestlig utgivelse av «Yakuza 3», finnes det også et håp om videre titler i serien. Den nyeste utgaven av det japanske spill-bladet «Famitsu» annonserte den japanske utgivelsesdatoen for «Yakuza 4» som 18. mars 2010. Altså rundt samme tid som vi vil se «Yakuza 3» her tillands. Med «Bayonetta» og nå «Yakuza 3» begge satt til utgivelse tidlig i 2010, er det tydelig at Sega prøver å vinne over det vestlige markedet med sine japanske titler. Hvis planen går som den skal og «Yakuza»-serien fortsetter med tekstbasert oversettelser, burde det ikke være å gå for langt å håpe på «Yakuza 4» er tillands allerede innen slutten på 2010.

 

Traileren under ble utgitt i sammenheng med «Yakuza 3» annonseringen.

«Yakuza 3» har antydet slippdato mars 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.