Er du en Monk?
0

Er du en Monk?

mai 11 Spill.no  

I vår serie om de fem klassene man kan være i Diablo III har vi i dag kommet til Monk. Munken er en åndelig kriger, en rettskaffen slåsskjempe som setter disiplin og sin tro først.

Les om Barbarian her!

Les om Witch Doctor Her

Monk

Lettkledd og lynrask, munken er den klassen som har hentet mest inspirasjon fra det fjerne Østen. Et sammensurium av shao lin-filmer og asiatiske myter ugjør grunnstammen for munkeklassen i Diablo III. Munken liker ikke tunge rustninger, men trener i stedet smidighet og kropssbeherskelse for å forsvare seg mot fiendene.

I munkeklosteret i landet Ivgorod gjennomgår munkene knallhard trening helt fra barnsben av. Fysisk og åndelig fostring må til for å trene opp fokus og disiplin. Munkene jakter på perfeksjon i kampteknikkene sine, og en liten håndfull av dem får lov å forlate templene i voksen alder for å tjene ordenen sin.

Som munk er du en av disse, en rettskaffen kriger som kjemper for å fordrive demoner og ondskap fra Sanctuary.

Fart, disiplin og viljestyrke er nøkkelelementer for munken. Guddommelig kraft flommer gjennom munkens bevegelser, og øker styrken og effekten av angrepene hans. I kamper beveger de seg lynraskt, og står sjelden på samme sted over lengre tid. I stedet smutter de fra fiende til fiende og deler ut slag og spark mens de unngår å bli truffet selv.

Selv om de er dyktige i ren nevekamp kan de også bruke en del våpen. små dolker og en såkalt daibo – en lang stav – er foretrukne våpen for munkeklassen. De liker ikke å beskytte seg med tunge rustninger, men bruker lett bekledning, gjerne med magiske egenskaper.

Se trailer for Monk-klassen her:

Munkens hovedenergi kommer fra spirit, som fylles opp på to måter. Utvalgte ferdigheter og angrep danner spirit, og kombinasjoner av ferdigheter fyller også opp måleren. Nøye planlagte kombinasjonsangrep kan holde spirit-måleren oppe over lang tid mens man utløser spektakulære spesialangrep innimellom. Noe unikt med munken er at de kan aktivere kraftige angrep så raskt de vil, uten å måtte vente på at angrepet skal lade opp igjen, så lenge de har spirit å bruke.

Hvem passer som munk?

Det er nok en fordel å ha sansen for østens mystikk hvis du velger munk. I tillegg velger du en klasse som ikke bare har disiplin i karakteren, den krever disiplin av deg som spiller. Kamper må takles med riktige komboer og angrep for å lade opp spirit, og du er avhengig av å bevege deg kjapt mellom fiender hele tiden for å spille munken optimalt. De som mestrer munken blir belønnet med en spektakulær og akrobatisk slåsskjempe som beveger seg lynraskt.

Dette var den tredje av i alt fem gjennomganger av de fem klassene i Diablo III som lanseres 15. mai. På mandag kan du lese om Wizard.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.