Ett spill per Wii U-konsoll er nok
0

Ett spill per Wii U-konsoll er nok

nov 21 Spill.no  

Nintendo trenger kun å selge ett spill per konsoll for å tjene penger, forteller sjef for den amerikanske avdelingen Reggie Fils-Aime til Mercury News.

Et spill holder

Da Nintendo forrige måned presenterte kvartalsrapporten sin, var det mange som sperret opp øynene da selskapet meldte et kalkulert tap ved salg av Wii U-konsollen, noe de aldri før har gjort. Grunnen skal være den nye Game Pad-kontrolleren med trykkfølsom skjerm, som gjorde det umulig å produsere Wii U med profitt fra dag 1. Ellers i bransjen er det vanlig å selge konsoller med tap den første tiden, for så å hente seg inn etter hvert som teknologi og deler blir billigere senere ut i syklusen.

I et intervju med Mercury News kunne Nintendo of America-sjef Reggie Fils-Aime imidlertid fortelle at det ikke er mye som skal til for at også dag 1-salget skal være innbringende for den japanske konsollprodusenten.

– Så snart kunden kjøper ett spill, blir hele salget gjort om til profitt. Forretningsmodellen er fremdeles å få utvidet brukerbasen av maskinvare, for så å sørge for en høy andel spill og andre opplevelser per kunde. Klarer vi det, kommer vi til å sørge for en merkbar fortjeneste for selskapet, forteller den profilerte Nintendo-sjefen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.