Online-tjenesten til Playstation Network har nå vært borte siden 19. april, og Sony hintet i dag om at den kanskje ikke er tilbake igjen før 31. mai. Vi vet at mange PS3-spillere river seg i håret over at de ikke får spilt online, derfor har vi i Spill.no satt opp en liste med fem eldre og rimelige PS3-spill du kan hygge deg med mens du venter på at du skal komme deg på nettet med Call of Duty eller Battlefield på PS3. Vi har i utgangspunktet jaktet på eldre titler som skal være mulig å skaffe for et par hundrelapper eller mindre i brukthyllene på de lokale spillsjappene, eller via nettbutikker som CDON, Play.com eller Amazon.co.uk.
Ridge Racer 7
Ridge Racer 7 var en av lanseringstitlene på Playstation 3. Serien er elsket og hatet, og er du en av haterne så kan jeg trøste deg med at du tar feil. Det er umulig å hate Ridge Racer, det er som å hate en uskyldig liten hundevalp. Namco kverner kanskje ut en uendelig strøm med spill i serien, der det ene er mer likt det andre, men nettopp fordi serien aldri har utviklet seg fra å være noe mer enn ren arkaderacing uten noen som helst forankring i realistisk kjørefysikk er Ridge Racer helt klart det racingspillet som egner seg best for ren avkobling.
Ridge Racer 7 er et av de beste i serien. Herlig ren HD-grafikk. Herlig japansk tekno-soundtrack. Herlig fartsfølelse. Henslengt i sofaen med håndkontrollen i hånda er Ridge Racer ren spillterapi. Fartsfylt og enkelt, et spill hvis eneste mål er å få deg inn i sonen i noen få minutter av gangen. Koble helt av i små omganger, i en perfekt verden der bilene oppfører seg slik de gjør i bilreklamene.
Ridge Racer 7 er å få kjøpt på for 150,- på Play.com, og finnes helt sikkert i mange brukthyller rundt om i spillbutikker.
The Club
Skytespill er ofte en veldig selvhøytidelig sjanger med barske soldater, sinte fiender og ambisiøse historier om krigens grusomheter. Det blir av og til litt for mye av det gode med skjenneprekener fra sinte sersjanter og moralske monologer fra maktsyke generaler. Da er det deilig å ha et spill som The Club man kan avreagere med.
I The Club er det ingen psykotiske generaler eller russiske terrorister som skal bekjempes. I stedet er du fanget i et gameshow som går ut på å skyte alle fiendene så fort og smidig som mulig. Jo raskere du er, jo mer poeng. Desto bedre du sikter, desto mer poeng. Smidig spill fører til kombinasjonsbonuser og multiplikatorer, og de ulike nivåene blir etter hvert slipt ned til rene time trial-utfordringer der du konkurrerer mot dine egne poengsummer igjen og igjen.
The Club er en veldig undervurdert tittel. Da det ble lansert slet de fleste med å forstå blandingen av førstepersons skytespill-mekanikkene med det abstrakte poengsankingsgrunnlaget, og mange anmeldere ble skuffet over at det ikke var mer tradisjonelt bygd opp. Men med årene har spillet modnet, og alle Call of Duty– og Battlefield-veteraner burde seriøst vurdere å ta et lite avbrekk fra krigsspillene og heller prøve ut skytespillferdighetene sine som gameshowdeltaker i The Club!
The Club kan kjøpes for 169,- via Gamezone.com, og finnes helt sikkert i brukthyllene til mange spillbutikker.
Bayonetta
Jeg vet at du har tusen unnskyldninger. “Er ikke noe fan av japanske spill….”. “Liker best førstepersons skytespill, jeg…”. “Det ser ikke så kult ut på bildene…”. “Tror ikke dette er noe for meg…”. Til deg har jeg bare en ting å si: SKJERPINGS!
Livet handler om berikelser. Om å utvide sine horisonter og ta i mot nye inntrykk og impulser. Skal du realisere deg selv er du nødt til å ta sjanser. Bevege deg utenfor komfortsonen og bryne deg på noe ukjent og uvant av og til. Og det får du i Bayonetta.
Spillet om den sexy heksa med det lange håret er en fantastisk voldsballett fra start til slutt. Kampsystemet i Bayonetta er så smidig og velsmurt at det er en fryd å kontrollere henne. Det byr på muligheter for å eksperimentere og leke seg, og er helt fantastisk underholdende fra start til slutt. Det er et spill som beriker deg som spiller og gir deg en helt unik opplevelse. Gjør deg selv en tjeneste og utvid horisonten din i dag!
Bayonetta kan kjøpes for 179,- på CDON.com og er også rimelig i andre butikker.
Overlord 2
Grotter og gobliner og trollmenn og krigere. Kanskje er du ikke så begeistret for Tolkien-aktige spill med alver og dverger og sånt, men nettopp derfor er jo Overlord 2 spillet for deg! Overlord 2 gjør nemlig narr av hele fantasy-sjangeren, og lar deg i tillegg være spillverdenens største slemming. Glem edle helter i kamp mot onde fyrster, her er du den ondeste av de onde og skal forårsake mest mulig kvalme for omgivelsene dine.
Overlord-spillene har mest til felles med Fable-serien. Selv om de kanskje ikke er så åpne og ambisiøse som Xbox 360-spillserien, har de den samme britiske humoren og er hakket ondere og mer sarkastisk. Det er befriende å spille Overlord 2, det er gøy å få lov til å være ond og hensynsløs og bare tenke på seg selv med god samvittighet.
Pure
Nordmenn er glad i racingspill. Såfremt de foregår på asfalt og grus med kjente bilmerker i hovedrollen. Så snart vi beveger oss ut i skauen på små firehjulinger styrer vi kjapt unna. Og det er synd. Pure er et par år gammelt nå, men jaggu føles det ikke like friskt og heftig fremdeles. Her kjører man ATV i digre møljekappløp over sterkt kupert terreng. Luftige hopp, halsbrekkende stunts pakket inn i herlig grafikk.
Pure er et av de mer lekne racingspillene på markedet. Den berg- og dalbaneaktige banestrukturen gjør hvert eneste løp til en stuntkavalkade av dimensjoner, og nye utfordringer dukker opp hele tiden.
Som Ridge Racer er Pure en oppvisning i kjøreglede. Et racingspill som ikke tar seg selv så himla seriøst, men i stedet bare lar deg rømme til et halsbrekkende racingkalas som gir deg sug i magen og et bredt smil rundt munnen.
Hva med deg, kjære leser. Har du noen anbefalinger til glemte PS3-klassikere som kan spilles mens man venter på at PSN skal repareres? Kom med dine forslag i kommentarfeltet.