Fjerner spill fra PS Store i frykt for hacking
0

Fjerner spill fra PS Store i frykt for hacking

mar 27 Spill.no  

I et tiltak for å fjerne muligheten for å kjøre såkalt “homebrew” på sin nyeste håndholdte konsoll Playstation Vita, har Sony gått til steget med å fjerne PSP-spillet Everybody’s Tennis fra PS Store.

Hjemmebrygg

Ifølge Edge inneholder spillene en svakhet som kan utnyttes til å få tilgang på  konsollens kjernemekanikker, og dermed få mulighet til å kjøre hjemmelaget programvare, eller “homebrew”, som det kalles på fagspråket, på den håndholdte konsollen. Det er imidlertid ikke snakk om piratkopierte spill her, kun “homebrew”.

Fjerningen av Everybody’s Tennis følger Motorstorm: Arctic Edge, som fikk samme behandling kort tid etter lansering av konsollen. Som kjent var hyppige oppdateringer av programvaren i PSP lite tess når det kom til å bekjempe piratkopiering av PSP-spill, og det er tydelig at Sony nå gjør alvor i at Vita skal være pottetett for pirater. Litt synd er det jo likevel for de av oss som likte de to overnevnte spillene.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.