Gaming-headset med imponerende kvaliteter
0

Gaming-headset med imponerende kvaliteter

sep 22 Spill.no  

Det er ikke en enkel sak å velge et brukbart headset til ditt spesielle behov når det finnes utallig mange å velge mellom. Enten du er en MMO-spiller, sport-spiller, FPS-spiller, osv., så finnes det alltid negative og prositive sider ved et headset. 5Hv3 er Steelseries nyeste headset rettet mot den kresne spiller som ikke ønsker å sprenge lommeboken. Ta en kikk og se om dette er noe for deg!


Kvalitet ligger i sentrum

Noe av det første jeg merker når jeg får pakken er hvor lett den er. Den veier nesten ingenting. Jeg åpner den opp og får øye på et «frekt» headset i anonym svart med beskjeden oransje på innsiden av høyttalerne. Selv med den lette vekten fremstår kvaliteten å være høy. Plastikken rundt og putene som er plassert i toppen og på øretelefonene er av høy kvalitet. Putene er blant det mykeste og mest behagelige jeg har opplevd. Selv over lange perioder føles det ikke ukomfortabelt. Dette er noe jeg setter stor pris på, spesielt i et headset som er ment for spilling over lange økter. Sett at dette er lukkede hodetelfoner, er lyden godt isolert og eventuelle personer rundt deg skal gjøre godt i å høre hva som foregår. Ulempen med lukkede er at det kan bli litt klamt over tid, men dette er egentlig å forvente.

Swappable cable system

5Hv3 er laget slik at du kan bruke det til både mobil, nettbrett, Mac, osv. SteelSeries kaller det for «swappable cable system» og gjør det mulig å koble direkte til dine andre enheter uten problemer. Det følger nemlig med en ekstra ledning som du bare kobler rett inn i kabelen, som igjen går inn i dine andre enheter. Det kan også være verdt å nevne at dette eksemplaret ikke var USB, men 3.5mm hodetelefonkontakt samt en 3.5mm mikrofonkontakt. Kabelen er uansett lang og oser av kvalitet, virker samtidig som det skal litt kraft til for å ryke den. Det finnes også en hurtigbryter på kabelen som demper mikrofonen, samt justerbart volum

BF3 spillere med fordeler

Til spilling er det en fantastisk opplevelse. Når jeg spiller spill som BF3 og ARMA kan jeg tydelig høre fotsteg og eksplosjoner som skjer rundt meg. Man får nesten en følelse av å være til stede i slagmarken. De innebygde driverne i programvaren til SteelSeries er spesielt laget nettopp for denne type spilling. Til MMO-spill merker jeg at headsetet ikke blir utnyttet slik det kanskje burde, men opplevelsen blir allikevel spektakulær.

Middels nytelse i musikken

5Hv3 er i mine ører ikke rettet mot musikk, dette merkes tydelig i de fleste sanger. Mangelen på solid bass og rik diskant er to av faktorene som trekker ned. Selv om headsetet er laget til å kunne kobles til både mobil og nettbrett, er ikke det noe jeg vil anbefale. Headsetet kan deles opp i tre deler for lettere frakt, men størrelsen på headsetet generelt synes jeg er altfor stort til å sitte på bussen med. Da er hodetelefoner som Koss Porta Pro et bedre alternativ om portabilitet og musikk er dine hovedbruksområder.

Mikrofonen som henger på venstre øretelefon er en stilig komponent. Den er fullt justerbar og kan trekkes helt usynlig og uskyldig inn i øretelefonen. Når du drar den ut har den en god lengde. Den er også laget slik at du kan bøye og bevege den akkurat slik du ønsker. Litt som å leke med modelerskit! Når jeg hører meg selv snakke på opptak med mikrofonen, er lyden upåklagelig. Det er sært lite skurring og andre forstyrrelser som kommer inn utennom din egen stemme. Virker også som den klarer å dempe lydene fra omgivelsene, som gjør at støvsugeren kan gå mens du diskuterer heftig taktikk med dine «medsoldater».

Fryd til FPS spillere

Jeg vil si at dette er et meget akesptabelt headset. Klart er det rettet mot FPS-spillere, men andre spillere vil ikke merke så mye til dets spesielle funksjoner. Driverne i programvaren hjelper til å lage en solid og innlevelserik spillopplevelse i skytespill og tildels andre spill som få andre headset har klart å gi meg. Det trekker litt ned at den ikke har fullt så god bass og diskant, som igjen gjør den til et svakt valg om du skal høre på musikk. Med en prislapp på snaue +/- 600 kroner, stiller den seg i et vanskelig marked, men ettersom den er rettet i hovedsak mot FPS spillere har den en liten fordel.
Alt i alt, 5hv3 gir deg god lyd i spill som vil gi deg fordeler på slagmarken. 


Anmeldelsen er baseert på et eksemplar sendt av SteelSeries. Vi takker SteelSeries for eksemplaret!

Tekniske spesifikasjoner:


Hodetelefonene

•  Frekvensrespons: 16 – 28000 Hz

•  Impedanse: 40 Ohm

•  SPL@ 1kHz, 1 Vrms: 110 dB

•  Kabellengde: 1.2 + 2 = 3.2m

•  Jacks: 2 x 3.5mm for PC

•  + 4-pole 3.5mm Mac®, Mobiler og Nettbrett

Mikrofonen

•  Frekvensrespons: 75 – 16000 Hz

•  Opptak mønster: Enveis

•  Sensitivitet: -38 dB

•  Impedanse: 2K Ohm

Om SteelSeries:

SteelSeries er en dansk produsent av spillutstyr og tilbehør, inkludert hodetelefoner, tastatur, mus, musematter og programvare. SteelSeries har historisk bidratt til å sponse veksten av konkurrerende spill og elektronisk sport gjennom profesjonell team-sponsing og samfunnet støtte over hele verden.

Tekniske spesifikasjoner:
Hodetelefonene
•  Frekvensrespons: 16 – 28000 Hz
•  Impedanse: 40 Ohm
•  SPL@ 1kHz, 1 Vrms: 110 dB
•  Kabellengde: 1.2 + 2 = 3.2m
•  Jacks: 2 x 3.5mm for PC
•  + 4-pole 3.5mm Mac®, Mobiler og Nettbrett
Mikrofonen
•  Frekvensrespons: 75 – 16000 Hz
•  Opptak mønster: Enveis
•  Sensitivitet: -38 dB

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.