Gilberts spill er annonsert!
0

Gilberts spill er annonsert!

mai 25 Spill.no  

Double Fine Productions har omsider annonsert eventyr-legenden Ron Gilberts neste prosjekt for studioet: The Cave blir et gåtebasert plattformspill med et utvalg av syv hovedpersoner. For ordens skyld kan vi nevne at dette ikke har noe med Double Fines Kickstarter-prosjekt, som ennå ikke har fått noe navn.

Gjenspillingsverdi

Utgangspunktet for spillet er en snakkende hule som rommer en svær labyrint av ganger og korridorer. Hit har syv forskjellige, og svært stereotypiske, personer funnet veien, enten de har reist fra andre siden av verden – eller andre tidsaldre. De er på jakt etter noe som kan “lære dem om seg selv og hva de kan bli”, ifølge Gilbert selv.

Se video

Akkurat som i et av Gilberts mest kjente eventyrspill, Maniac Mansion, må man velge ut tre av disse syv figurene, og disse blir laget ditt for å komme gjennom hulen. Det vil si at en rekke av gåtene, som man løser på 90-tallsvis – ved å plukke opp, kombinere og bruke gjenstander i omgivelsene – har en haug med forskjellige løsninger, avhengig av hvem man har plukket ut.

Og de må ofte samarbeide for å overkomme utfordringer. Et eksempel som nevnes er når en farlig drage har stilt seg i veien , og én spiller ringer med en bjelle for å distrahere den, en annen reparerer ei pølsebu for agn, og en siste fjerner dragen med en heisekran. Med en annerledes kombinasjon av figurer, ville denne utfordringen blitt løst på helt andre måter, avhengig av figurenes egenskaper.

Selv om spillet er beregnet på én spiller, blir det fullt mulig for opp til tre personer å ta kontroll over hver sin figur mens man spiller – også på PC. Utforskning foregår ved hjelp av 2D-plattform-mekanikker, og mens noen huler kun er tilgjengelige for spesifikke enkeltfigurer, kan andre bli stengt av om man ikke har den riktige kombinasjonen i laget. Det er med andre ord stort rom for gjenspilling.

Se flere skjermbilder fra spillet på neste side!

The Cave utvikles av Double Fine Productions og utgis av Sega for Xbox 360 (Xbox Live Arcade), Playstation 3 (PlayStation Network) og PC. Lansering er satt til begynnelsen av 2013.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.