Hjertesukk på vegne av kvinnelige gamere
0

Hjertesukk på vegne av kvinnelige gamere

jul 16 Anders Lønning  

TV2 sporten hadde for et par dager siden en sak om at deres Esport-ekspert Donya Jabari har måttet ty til bruken av en stemme modulator som vrenger stemmen til å høres ut som en mann for å i det hele tatt orke å drive på med det som både er hobbyen og jobben hennes. Twitch streameren Emilie “Emzia” Helgesen blir i samme artikkel intervjuet om hvordan hun mottar hets fra andre spillere, hvor noen av dem ikke tror at det faktisk er hun de spiller mot.

I dag når jeg surfet på Facebook kom jeg over en post fra Linn-Kristine Svendsen, som streamer under navnet Linnki på Twitch, hvor hun i en av våre felles grupper oppfordret til å løfte frem problematikken i håp om at vi en gang kan få bukt med det.

https://twitter.com/LinnkiTV/status/1283764627902476288

Hvorfor må det være sånt? Hvorfor skal vi som påståelig elsker spill gjøre det vanskeligere for halvparten av jordens befolkning å ha glede av det samme som oss?

Er vi virkelig så usikre på oss selv? Gjør vi det bare fordi alle andre gjør det?

Vi i Spill.no vil oppfordre alle våre lesere om å ikke å bedrive, høre på, eller å gjøre moro av hets som kvinner mottar bare fordi de liker å bruke tiden sin på det samme som oss. Ikke trekk linjene i sanden om hvem som er eller ikke er ekte gamere. Enten man har en brennende eller bare en liten interesse for dette mediet, være det seg online flerspiller spill, hardcore enspiller spill, Animal Crossing eller The Sims, Vi er alle gamere og vi skylder våre med-entusiaster det å behandle alle likt uansett kjønn, legning, religiøs eller etnisk bakgrunn, og hvis man overhører noen bli hetset i et spill, si i fra, gjør ditt beste for å få hetseren til å se ut som idioten den er.

Jeg vet hvor vanskelig det kan være, ingen av oss ønsker å male en målskive på oss selv, men slik jeg ser det er det dette som må til.

Dette er den eneste måten vi kan stoppe hetsen.

Ved å tvinge gjennom en holdningsendring ved å vise at slik oppførsel er så uakseptabel som vi alle vet at den er.

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.