Intervju med Jake Gyllenhaal!
0

Intervju med Jake Gyllenhaal!

mai 03 Spill.no  

Jake Gyllenhaal spiller hovedrollen i den nye storfilmen «Prince of Persia», som har norsk kinopremiere 19.mai.

Basert på spill

«Prince of Persia: The Sands of Time » er inspirert av den bestselgende spillserien med samme navn og det er knyttet stor spenning til hvordan filmversjonen av actioneventyret kommer til å bli. Det er Walt Disney Pictures og «Pirates of the Caribbean»-produsent Jerry Bruckheimer som bringer den storslåtte fortellingen til filmlerettet denne sommeren. 

«Prince of Persia» er fortellingen om prins Dastan som har mye å bevise: Etter at han ble reddet fra et liv på gata av kongen selv, må Dastan bli med i hæren sammen med prinsesse Tamina for å forhindre at den magiske Tidens Sand havner i klørne på uvedkommende. Tidens Sand kan reversere tiden og lar eieren kontrollere verden. Det er mange som er desperate etter å få kloa i den så paret må kjempe mot alle odds for å finne ut akkurat hvem de skal stole på.

Største rolle til nå

Det er den Academy Award-nominerte skuespilleren Jake Gyllenhaal som spiller hovedrollen som prins Dastan. Han har allerede en imponerende liste over filmer på CVen, blant annet «Brokeback Mountain», «Donnie Darko», «Jarhead», «Rendition» og «October Sky». I tillegg har han også entret scenen på Londons West End i «This is Our Youth» med Anna Paquin og Hayden Christensen.

Likevel er Jakes hovedrolle i «Prince of Persia» en av de største rollene hans til nå. Han blir sett på som et merkelig valg for rollen av mange spillfans, men han forsikrer oss om at han har trent hardt for å få til de tunge action-sekvensene i filmen: 

– På den personlige fronten var det noe som jeg tenkte var usannsynlig at jeg kom til å gjøre. Det var annerledes enn noe annet jeg noen gang har spilt. Men da jeg snakket med regissør Mike Newell om den så var det ikke bare en spilletterligning. Det var en massivt episk fortelling han hadde i tankene. De hadde en skikkelig klassisk fortelling, som var følelsesladet og ekte, og den var fylt med massive vendinger og tvister. Hver dag under filmingen måtte du tenke på hvor du var, hvordan du havnet der og hvem som lurte hvem. Det er som «Usual Suspects» og det synes jeg er spennende. Hvis disse filmene skal bli lagd burde de lages av de beste og Jerry Bruckheimer er perfekt for jobben!

Hvordan kom du i fysisk form til rollen? 

– Jeg trente masse, mye løping og ulike former for sport. Jeg er av den typen som ikke er så glad i å være inne så jeg likte godt å være ute. Jeg trente som om jeg skulle ut i kamp. Slik som i spillet må Dastan være veldig smidig. Det er ikke bare Gladiator-stil på slåssingen selv om vi har alt det også. Det handler også om å hoppe over murvegger, klatre opp og løpe på dem. Jeg simulerte det så mye jeg kunne i treningen.

Har du spilt «Prince of Persia»-spillene før og følte du en form for ansvar når du skulle bringe den ikoniske karakteren av prinsen ut i live?

– Jeg har spilt mange virkelige personer i filmene mine og det er det samme presset der. Da jeg var ung så spilte jeg spillet mye, men det var viktig for meg å bringe noe realisme inn i denne fiktive verdenen. Jeg føler et ansvar fordi prinsen i spillet har en personlighet. Han har en fortelling, men du vet det bare ikke. Som skuespiller må du gi karakteren en framstilling og får ta et skritt videre når det gjelder hva karakteren er, heller enn å være nervøs for at du kommer til å ødelegge hva som var der.

Hvordan utviklet du hvem og hvordan karakteren din ble? 

– Noen ganger kan du gjemme deg i all researchen og se på hvordan en ekte persisk prins så ut og hvordan prinsen i spillet var, men det var masse inspirasjon for meg. Utviklingen av den fysiske siden av karakteren fikk jeg ved å lære Parkour, lære hvordan man slåss og hvordan man kommer inn i en krigers mentalitet var en stor del av filmingen for meg. Jeg visste at hvis jeg kom meg igjennom det ville jeg være halvveis og resten handler bare om å kunne jobbe med en dialekt. Jeg har britisk aksent i filmen, og hver dag på filmsettet måtte jeg snakke med aksent.

Hvordan var det å filme i Marokkos hete ørken? 

– Jeg liker faktisk varmen. Det eneste jeg lovte alle i filmen, ettersom de fleste er britiske og jeg er fra Sør-California, var at jeg ikke skulle klage på varmen. Ørkenen er et ekte sted for klarhet. Det er et vakkert sted å være, når du er utstyrt med masse vann da selvfølgelig!

Hva var det morsomste med å lage filmen? 

– Når du er barn går du ut med vennene dine og leker krig. Vi gjør det hver dag. Den beste tingen for meg er at jeg aldri har gjort mye sverdkamp og slåssing for øvrig. Men vi får også humor og skuespill i midten av alt dette. Jeg synes det er veldig vanskelig. Jeg har stor respekt for de som kan putte den type følelse inn i rollen mens man kjemper mot noen. Det er som å tygge tyggegummi og gå samtidig! Det er kjempevanskelig for skuespillere.

Takk til vårt søstermagasin PlanB for artikkelen. Filmen «Prince of Persia» har premiere 19. mai. Spillet «Prince of Persia: The Forgotten Sands», som egentlig ikke har så mye med filmen å gjøre, kommer 28. mai.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.