Tyskland har kanskje verdens strengeste sensur når det gjelder videospill. Blant annet har alle symboler på Nazi-Tyskland blitt sensuret vekk fra mange stortitler.
Spill-serier som Wolfenstein har ofte måtte bruke tid og ressurser på å redigere vekk store deler av materialet sitt hvis de skulle få spillet solgt på ett av verdens viktigste markeder.
Endring fra sensurorganet
Loven om forbud om å vise nazi-symboler gjelder ikke for filmer i Tyskland. I henhold til tysk lov er film nemlig klassifisert som kunst og dermed unntatt sensurlovene.
Nå har altså det tyske sensurorganet USK også klassifisert spill i samme kategori som film og dermed åpnet opp for unntak av sensurloven.
Alle dataspill solgt i Tyskland er pålagt å bli sjekket av USK som igjen gir spillene en aldersgrense, og det er dette organet som nå skal avgjøre om spillene kan inneholde nazi symboler. Før kunne man ikke engang levere inn et spill for anmeldelse hos USK hvis det inneholdt forbudte symboler.
Ifølge Reuters var det kontroversen rundt spillet Wolfenstein 2: The New Colossus som satte i gang en debatt rundt denne lovgivningen. I spillet kan man se en dårlig sensuret versjon av Hitler (se bilde) i en av oppdragene, hvor den forhatte barten er vekke.
Det er altså ikke loven i seg selv som forsvinner, men at videospill nå blir sett på som kunsterisk relevant til å få dispensasjon i Tyskland.