Nå vet vi prisen og lanseringsdatoen for PlayStation 5 –  Se alle trailerne her
0

Nå vet vi prisen og lanseringsdatoen for PlayStation 5 – Se alle trailerne her

sep 16 Anders Lønning  

Akkurat som sigøynerkonen forutsa vet vi nå at prisen på PlayStation 5 er 499,- USD, noe som vanligvis vil tilsi  5500,- kroner for oss her i Norge.

Digital Edition, som er utgaven som ikke har diskdrev installert vil koste 399.- USD, som igjen vil tilsi rundt  4500,- kroner her.

Konsollene lanseres her til lands 19. november og med det kommer PlayStation Plus Collection, som ser ut til å være Sony’s svar på Game Pass hvor spillere får tilgang på et svært bibliotek med spill fra både Sony og deres tredjeparts partnere på PlayStation 5.

Det ble ikke nevnt noe om det ville gjøre PlayStation Plus abonnementet dyrere..

PS5 event: how to watch Sony's Playstation 5 showcase - The Verge

Bloomberg rapporterte for noen dager siden at Sony måtte kutte i antall forespeilte konsoller som ville være tilgjengelig til lansering på grunn av problemer med produksjonen, men Sony har selv gått ut og avkreftet at dette er tilfelle og at de er forberedt på å kunne levere samme antall konsoller de forespeilte seg da de startet fullskala produksjon.

PlayStation 5 accessories include a camera and '3D' headphones | Engadget

Vi fikk også vår første titt på en rekke spill, deriblant Final Fantasy XIV som kommer til å være konsoll eksklusivt på PlayStation 5.

Spider-Man: Miles Morales ser ut til å vøre satt i juletider, hvor vi fikk se den nyetablerte superhelten ta del på en gatefestival / valgkampmøte for moren til Miles, Rio Morales. En ny versjon av skurken The Tinkerer dukker opp og har tydeligvis en beef med Roxxon Corp. noe som videre hinter om et større Marvel univers utenfor Spider-Man’s New York.

Harry Potter rollespillet som lenge har vært ryktet ble også annonsert. Det har fått navnet Hogwarts Legacy og viser at spillerne kan ta del i Galtvort opplevelsen og den utvidede trollmannsverdenen Harry Potter universet har å by på.

Raven bidro med en gameplay video fra historiemodusen til Call of Duty: Black Ops Cold War hvor et oppdrag satt på en tyrkisk flyplass ble vist frem, og det ble annonsert at en felespiller alpha vil være tilgjengelig for PlayStation spillere den kommende helgen.

Resident Evil VIIlage fikk også en utvidet trailer hvor bakgrunnshistorien til den eponyme landsbyen blir gjenfortalt i Coraline lignende stop motion, noe som ser guffent som fy ut.

https://youtu.be/IeQP7VFM6nk

Deathloop, som i utgangspunktet skulle lanseres denne høsten men som desverre ble utsatt, ser ut som en strålende kombinasjon av Timesplitters og Hitman med Dishonored, og jeg kan nesten ikke vente.

Devil May Cry V får sin Special Edition, hvor det ser ut som vi også kan spille som Virgil. Det vil være tilgjengelig digitalt når konsollen lanseres.

Det neste spillet som ble vist frem var fra Lorne Lanning og Oddworld Inhabitants. Spillet er Oddworld Soulstorm, og det ser ut til at Abe nok en gang må lede sine Mudokon brødre og søstre til frihet.

https://www.youtube.com/watch?v=4oZIaVx3KQI

Five Nights at Freddy’s Security Breach. En av disse dagene burde jeg sette meg inn i hvorfor denne serien er så stor som den er

https://www.youtube.com/watch?v=0LLR07L7L50

Souls spillet ingen spilt ser rett og slett fantastisk ut i sin nye inkarnasjon. Traileren til Demon’s Souls overgår alt vi har sett på PlayStation 5 rent grafisk. Men dessverre ingen lanseringsdato

Et lite øyeblikk trodde jeg at prisen på PlayStation 5 skulle annonseres i V-Bucks. For de av dere som trodde at Fortnite ikke kom til å dukke opp på PlayStation 5 etter at Apple og Google sparket Epic ut av markedsplassen sin, frykt ei. spillet lanseres samtidig som konsollen 19. november.

Og så til slutt showstopperen: Ragnarok kommer:

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.