NBA2K24: Best på banen
0

NBA2K24: Best på banen

Utgiverne av sportsspillserier har kommet opp med et konsept som er tilsvarende det å trykke opp penger. Du har mer eller mindre et markedsmonopol. Du har dedikerte fans som kjøper produktet ditt usett. Du har aksept for å gi ut ett spill i året, ofte med minimale oppgraderinger. Og den mest populære modusen baserer seg på å bruke ekte penger i spillet.

Kobe Bryant-hyllest

Når det gjelder basket så er NBA2K-serien uten utfordrere og nå er NBA2K24 her. Jeg har tatt et par års pause fra serien, så jeg var spent på i hvor stor grad jeg merker en forskjell. Det mest fremtredende i starten er Mamba Moments. Her kan du spille gjennom noen av legenden Kobe Bryants, årets coverspiller, karrierehøydepunkt. Her er det noen artige, men ikke altfor vanskelige, utfordringer. Likevel en modus det helt klart er verdt å bruke litt tid på.

Mamba moments med Kobe Bryant er årets gimmick

Bygg drømmelaget

Ellers er det de spillmodusene du forventer og har blitt kjent med tidligere. MyTEAM er NBA2Ks svar på EAs Ultimate Team, hvor du bygger ditt drømmelag gjennom å åpne pakker med spillerkort. Et par forskjeller som jeg merka meg tidlig var at du ikke lenger trenger å gi spillerne dine kontrakter. Nå kan du bruke dem i så mange kamper du ønsker. Samtidig har det blitt introdusert et lønnstak, så det er ikke alltid du kan bruke alle stjernene.

Åpne pakker er en viktig del av MyTEAM

Selv om du nå enklere kan tjene poeng for å kjøpe pakker og kort, så ligger det fortsatt et voldsomt insentiv her for å bruke ekte penger. 2K skal ha for at det ikke er like rett i trynet ditt som tidligere, men dette er det man kan kalle «faint praise». MyTEAM er som alltid noe det er potensial til å bruke enormt mange timer på og det er helt klart den artigste måten å spille mot andre på nett. Noe som kan være et sluk til både tid og penger er MyCAREER, hvor du lager den egen høytflyvende unggutt på vei mot stjernehimmelen.

Stjerne

En liten endring i formelen dette året er at du ikke lenger er underdogen som skal kjempe deg opp. Denne gangen kommer du fra en kjent basketfamilie, blir valgt først i draften og alle forventer at du skal levere fra første dunk. Det er gøy å lage sin egen spiller. Verktøyene du har er robuste og jeg valgte å lage Erling Haaland som min spiller. Til tross for at jeg brukte kun fem minutter, så er det ikke helt ulikt. Samtidig ser min kreasjon noe monstrøs ut også. Og det å lage en hvit spiller passer ikke helt inn med resten av historien, men det fant jeg ikke ut før jeg begynte å spille. Faren spiller en ganske sentral rolle og jeg kunne jo ønske det var mulig å putte Alfie inn i den rollen.

Erling Haaland prøver seg som basketspiller

En god porsjon av MyCAREER går ut på å få spilleren din best mulig. Det er litt av en grind hvis du ikke bruker ekte penger. Noe av problemet er at det å navigere rundt, både inne i arenaen og utenfor i The City, føles lite givende og som et helt annet spill fra en annen generasjon. Mange av utfordringene du skal gjennomføre finnes i The City, men det er rett og slett ikke noe gøy.

Realisme

Det som skjer på parketten og utenfor i NBA2K24 står i sterk kontrast. For på banen er spillet nydelig. Jeg har faktisk ingenting å utsette, med min begrensa kjennskap til sporten i alle fall. De nye ProPlay-animasjonene ser fantastiske ut. Framfor å hente inn spillere og skuespillere til motion capture, så fanger ProPlay opp bevegelsene fra ekte matcher.

Å bringe trofeet tilbake til Chicago er alltid mitt mål

Som med mange sportspill som forsøker å øke realismen, fører det til at spillet på banen går tregere. Jeg har ikke noe problem med det, men hvis man foretrekker litt mer tempo og basket i arkade-stil så går nok serien i feil vei for deg. Personlig bruker jeg mest tid på MyNBA. Det er her du tar på deg rollen som general manager og leder laget ditt gjennom flere sesonger. I tillegg til å spille kamper må du blant annet passe på økonomien, gjøre handler med andre klubber og forberede og gjennomføre draften på slutten av sesongen. Kanskje overveldende for noen, men jeg elsker det. Hvis du ikke ønsker å starte med årets NBA-sesong kan du velge hvilken æra du vil spille i.

WNBA

For dem som helst bare vil spille kamper og kanskje trade til seg noen av favorittene sine er MyNBA Lite en god måte å spille på. Fint for nye spillere og de som ikke ønsker å bruke så mye tid på administrasjon. Generelt gjør NBA2K24 en mye bedre jobb enn tidligere utgaver på å ønske nye spillere velkommen.

Det er ikke nytt av året, men WNBA er også med i spillet, hvor du kan ta over det kvinnelaget du ønsker. Du har også en karrieremodus her kalt The W, men den er på langt nær like omfattende som herrenes versjon.

Beste sportsspillet akkurat nå

Ser man bare på banen så er NBA2K24 det beste sportsspillet man får akkurat nå. Det er også et bredt utvalg av moduser, med nok nyheter, til at dette rettferdiggjør en ny utgave. Du vil ha nok innhold her til mange hundre timer med moro. Samtidig er det spesielt to ting som trekker ned: Jaget etter at du skal bruke penger i spillet på tvers av moduser i tillegg til et sesongpass gir en dårlig smak i munnen. Og at The City er et slit å navigere, det samme er tidvis menyene.

NBA2K24 er både underholdende og irriterende, men jeg fortsetter jo å spille det, så det må jo fortelle noe.

About Kjell-Arne Jørgensen

Journalist fra Drammen som bor og jobber i Skedsmo. Relativt altetende når det kommer til spill. Har fortsatt til gode å spille noe som er bedre enn The Witcher 2.