Nok et spleiselag i boks
0

Nok et spleiselag i boks

mar 15 Spill.no  

Utvikler InXile har samlet inn nok penger til å sette i gang utviklingen av rollespilloppfølgeren Wasteland 2.

Rollespillklassiker

Det er bare et par dager siden Tim Schafers innsamlingsaksjon via nettstedet Kickstarter ble avsluttet, med nesten 3,5 milloner dollar i potten. De satte ut med et mål om 400 000 dollar, noe de klarte på rundt seks timer. Det gikk naturligvis ikke lang tid før andre spillselskaper ga seg i kast med den samme modellen for å sanke inn penger til drømmeprosjektene sine.

Blant dem finner vi InXilem som over alt i verden ønsket å lage en oppfølger til rollespillklassikeren Wasteland fra 1988, som er utgangspunktet for Fallout-serien. Studiosjef Brian Fargo startet i sin tid opp utvikler- og utgiverselskapet Interplay, som stod bak en rekke av de mest populære PC-rollespillene på 80-, 90- og 2000-tallet, som Fallout, Icewind Dale, Baldur’s Gate og The Bard’s Tale. Og Wasteland, selvfølgelig.

Se video

Allerede i mål

Det opprinnelige målet var å samle inn 900 000 dollar, og så ville Fargo selv spytte ut de resterende 100 000 for å få millionen han anså som en nødvendighet for å fullføre prosjektet. Det ser ikke ut til å bli nødvendig nå. Det tok to døgn å nå målet, og det er fremdeles fryktelig lang tid igjen til innsamlingen avsluttes.

Akkurat som Tim Schafer, kommer Fargo til å bruke alt overskudd til å bygge ut produksjonsverdien i spillet, mer innhold og utgivelser på flere plattformer. Hvis du vil være med og støtte prosjektet, kan du klikke deg inn HER. Innsamlingen tar slutt den 17. april.

Er det noen oppfølgere du gjerne skulle sett? Diskutér i kommentarfeltet!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.