Oddworld-utviklerne vil lage nytt Metal Gear
0

Oddworld-utviklerne vil lage nytt Metal Gear

jun 27 Spill.no  

Metal Gear-serien ansees som å være et av tidenes beste snikespill med en av spillhistoriens beste (og mest kompliserte) historier. Nå kan et splitter nytt spill i Metal Gear-serien være underveis, men kun om seriens skaper Hideo Kojima gir dem lov.

Mistolking

Denne uka kunne flere medier rapportere at Hideo Kojima og selskapet hans Konami jaktet og ville finne et tredjeparts studio som kunne lage en nyversjon av det klassiske PlayStation One-spillet Metal Gear Solid med Konamis nye avanserte Fox Engine som blant annet blir brukt for å utvikle det kommende Metal Gear Solid V: Phantom Pain. 

Dette ble straks rettet opp via Kojimas egen Twitter at journalisten som skrev om disse ryktene rundt en remake av det klassiske Metal Gear Solid-spillet hadde mistolket Kojima og at hele saken rett og slett bare var en feil, men Kojima sier fremdeles at han gjerne skulle sett en remake av Metal Gear Solid i Fox motoren. 

Just Add Water

En av studioene som snappet opp denne nyheten var Oddword-studioet Just Add Water. Mange er nok ikke så kjent med verken navnet Just Add Water eller spillene deres som går under navnet Oddworld, men Oddworld-spillene betraktes som kultklassikere og fikk vanvittig mye ros da de kom ut for noen år siden. 

Akkurat nå holder Just Add Water på med spillet Oddworld: New ‘N’ Tasty, en remake av det originale Oddworld-spillet som kom ut på PlayStatation One. Just Add Water (JAW) har nå skrevet et åpent brev til Kojima der utivklerne spør pent om å få jobbe med en remake av det klassiske Metal Gear Solid. 

De sier at de vil lage remaken fordi de har erfaring med å lage nye versjoner av legendariske IPer (Intellectual Property – Intellektuell Eiendom), de er store Metal Gear-fans og de har utrolig lyst til å gjøre jobben. Det åpne brevet kan dere lese på Just Add Waters hjemmesider her

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.