På tide å drepe Gud – Igjen. – Shin Megami Tensei V: Vengeance
0

På tide å drepe Gud – Igjen. – Shin Megami Tensei V: Vengeance

jun 19 Stian Koxvig  

Atlus er tilbake med enda en oppdatering, og det at mesterverket Shin Megami Tensei V nå er borte av Switch fengselet er til å bli overlykkelig av. 

Da jeg først spilte og anmeldte Shin Megami Tensei V på Switch elsket jeg det. Det har vært det beste third party eksklusive spillet på Switch. I anmeldelsen min skrev jeg i 2021 at forhåpentligvis går det multiplattform i løpet av et par år.  Nå har det endelig gått multiplattform og fått den kjærligheten det fortjener, og dette er et rollespill som vil holdes i samme setninger som Persona 5 og Final Fantasy VII.

Shin Megami Tensei serien er mørkere enn Persona, og kan oppsummeres slik. Verden har gått til helvete, og du må drepe Gud og ta over tronen for å skape en ny verden. Du spiller som en tenåring på en videregående skole og må bekjempe demoner fra alle verdens kulturer og rekruttere demoner til din sak. 

I SMT5 Vengeance er hele originalplottet til SMT V tilbake med all DLC som kom på Switch versjonen, men det mest interessante her er et helt nytt plott kalt Vengeance. På starten av spillet får du valget mellom original historien eller denne nye. Hvert plott er på ca 80 timer så Shin Megami Tensei V Vengeance er et 160 timers spill. 

Så om du aldri har spilt SMT, se for deg Pokemon på syre. Du får et stort team med demoner som kan sloss med deg. Og det er et typisk japansk rollespill. Du har elementer. Og gjør du skade på fienden med riktig element får du en ekstra bonus tur. Spillet har høy vanskelighetsgrad og er virkelig ikke for alle, men for japanske rollespillelskere er det et must play

Jeg har spilt SMT V på min Xbox Series og det ser så pent ut i strålende 4K og solid 60fps. Dette er det spillet fortjente. Switch versjonen er til dags dato eneste spillet som har kræsjet flere ganger for meg på Switch, og spillet trengte virkelig en god oppgradering. 

Nahobino og vennene hans.

Demonene er jo det beste med Megami Tensei, for det er så mye rare demoner. Noen ser ut som kjønnsorganer, en sitter på do og gjør fra seg. Jack Frost er jo Atlus mest ikoniske karakter, og selvfølgelig Mothman. Vi har guder som Loki og Idun fra norrøn mytologi, og Set og Ra fra egyptisk mytologi. Du har et Demon Compendium som du må fylle ut med disse og det er mange. 

Spillet har også poetisk god dialog.

Spillet er vanskelig, og selv om man skrur det ned på letteste vanskelighetsgrad er det et spill hvor man kommer til å dø. Mye, veldig mye. Det er masse lagringspunkt og viktig å huske å bruke de. 

Nuwa er en av de beste karakterne i Shin Megami Tensei V

Spillet har et fantastisk lydspor som klarer å fange stemningen til en verden som har gått helt til helvete. Det ligger en mørk stemning over apokalypsen i SMT V og da er det viktig med gode lydspor. Dette spillet er det beste av alt Atlus gjør bra. Det er det beste av SMT III Nocturne, med en krysning av Persona 5 og SMT IV.

Så hvorfor skal man spille Shin Megami Tensei V Vengeance? Det er flere grunner. Den viktigste er å spille det på noe annet enn Switch. Den andre er at Vengeance historie plottet er like stort som hovedspillet så her får du et helt nytt spill med en helt ny spill opplevelse. Om du tror du kjenne Shin Megami Tensei V etter å ha spilt det på Switch. Tar du feil.

Man må bare sette pris på hva Atlus gjør for øyeblikket. Persona 5 Tactica, Persona 3 Reload, og nå Shin Megami Tensei V Vengeance. Atlus leverer kvalitet på kvalitet på kvalitet.  Det har ikke gått ett år enda. Det er virkelig godt at Shin Megami Tensei V nå har fått den kjærligheten det fortjener, og uansett hva man spiller det på er det en av de beste spillopplevelsene man kan få fra Japan. 

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur