PC er nå 24 ganger bedre enn Xbox 360 på grafikk
0

PC er nå 24 ganger bedre enn Xbox 360 på grafikk

jun 15 Spill.no  

PC-grafikkortene er 24 ganger kraftigere enn det vi finner i Xbox 360-konsollen, forteller Nvidia-ingeniør Simon Green i en artikkel i New Scientist.

– Spillhardware blir overflødig

Etter hvert som levetiden på konsollene strekker ut, blir forskjellene til PC, hvor maskinvaren konstant videreutvikles, større og større. På årets E3-messe fikk vi se demonstrasjoner av Unreal Engine 4 og Square Enix’ Lumunous Engine, som begge viste visuelle potensialer vi bare kan drømme om i dagens seiglivede konsollgenerasjon. PC-kortene, derimot, er mer enn forberedt på disse.

Ifølge CVG er Nvidias GTX 680 lett i stand til å kjøre Unreal Engine 4, og oppfølgeren, GTX 690 er dobbelt så kraftig som det igjen. 

– En dag kan idéen om å eie egen maskinvare for å spille spill bli fullstendig overflødig, hevder Green, og retter tankene mot cloud gaming, muligheten til å streame spill, slik man allerede gjør med film.

Frem til det, må konsollfolket smøre seg med tålmodighet, til konsollgigantene velger å slippe neste generasjon med maskinvare som er i stand til å kjøre de nyeste grafikkmotorene.

Unreal Engine 4

Luminous Engine

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.