0

Pikachu Holmes: Detective Pikachu

apr 15 Stian Koxvig  

Bli med Pikachu å løse krimgåter i dette lille eventyret til 3DS

Det er ikke å komme unna at Pokemon er etter Super Mario Nintendos største franchise om dagen. Selv om det er over 800 forskjellige lommemonster er det ingen som har klart å matche den lille gule musa i popularitet. Nå har Pikachu utviklet koffeinavhengighet og anskaffet seg deerstalker lue og skal ut å løse mysterier.

Detective Pikachu kommer i filmformat i 2019, og her er det selveste Ryan Reynolds som har stemmen til Pikachu, her snakker vi virkelig en som skal bringe liv til «Deadchu» memen, og historien i filmen skal visstnok være så godt som helt likt som i dette spillet.

Her spiller du som Tim, en ung gutt som leter etter faren som sin har vært savnet i et par måneder. Faren er en legendarisk detektiv som jobbet med en sak, og det viser seg at flere Pokemon i byen har begynt å oppføre seg aggressivt mot mennesker. Med en gang Tim har ankommet byen blir han hevet rett inn i sin første sak hvor en Aipom har stjålet halskjede til en ung jente, her møter han på Pikachu som blir partneren hans i disse merkelige mysteriene. Pikachu snakker engelsk, og Tim er den eneste som kan forstå han, og voice actingen til Pikachu er mildt sagt interessant. Tenk bossen for en 50 talls B mafiafilm, tidenes barytonstemme, masse dårlige ordspill, og et forstyrrende forhold til kaffe. Resultatet er så bisarr at det bare må oppleves.

Kaffe må man ha

Enkelt og kjedelig

Det er mye å gjøre i slike pek og klikk spill, samle bevis, intervju vitner, og trekk tråder. Alle har forskjellige alibier, og de fleste juger så det renner av dem, dessverre er ikke mysteriene gode nok til å klare å holde meg hektet i lengden. Over ni forskjellige saker med en underliggende rød tråd møter man på både mennesker og Pokemon, men de få interessante plottvistene er ikke gode nok til å klare å skape den samme følelsen som for eksempel Ace Attorney-serien. Spillet er også utrolig kort, og siden løsningene er såpass åpenbare er det knappe 8 timer med spill her

Historien er latterlig svak, og derfor er det merkelig å tenke at Hollywood har godkjent en film basert på dette her. Sakene er svake, løsningene er svake, hele spillet føles halvferdig, jeg kan merke at det ligger potensial til noe som kunne vært moro her, men utviklerne i Creatures Inc klarer ikke å skape noen spesielt minneverdig spillopplevelse. Mens jeg sitter og skriver dette sliter jeg med å komme på alle sakene.

Jeg garanterer deg at du aldri har hørt så mange dårlige ordspill

Mye å gjøre narr av

Så, siden det er lite godt å snakke om her, kan vi heller fokusere litt på det humoristiske, for selv om Detective Pikachu er et dårlig spill, er det til tider hysterisk morsomt. Stemmeskuespillene til de forskjellige Pokemon er så utrolig dårlig, og de fleste menneskene i spillet høres ut som kyniske psykopater at jeg fant meg selv fnisende gjennom store mengder av dialogen.

Spillet gjør også forsøk på såkalte “Quick Time Events”, men problemet er at de går så sakte at jeg kunne satt på en klesvask før den ble ferdig, den går så sakte at det ødelegger poenget med en quick time event, teste refleksene til spilleren og se om den som spiller faktisk følger med. Og ja, kjære Creatures Inc. Når alt du skal trykke på gjennom hele spillet er A, fortjener det ikke å kalles et quick time event.

Det er ikke noen tvil om at dette er et spill som er hintet imot noen litt yngre enn meg selv, men det kan hende at det blir litt komplisert for de minste uansett, for pek og klikk etterforskning spill er  ikke de enkleste å forstå seg på, og det føles som det kan være alt for komplekst til at jeg kunne latt lillebroren min på 10 klare dette uten hjelp. Dessverre klarer ikke Detective Pikachu å løse det største mysteriet av dem alle, finne ut hvem som trodde dette spillet var en god ide?

Pikachu er sjarmerende, og med den barytonstemmen er det alt som dessverre redder Detective Pikachu fra å være et totalt makkverk. Det er alt for enkelt, det mangler all form for dybde, og ikke engang de mest hardbarka Pokemon fans skal klare å like dette. Så skal det bli spennende å se Hollywood klare å lage noe enda verre

 

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur