PlayStation 5 avdukning utsatt av hensyn til drapet på George Floyd
0

PlayStation 5 avdukning utsatt av hensyn til drapet på George Floyd

jun 02 Anders Lønning  

Den planlagte avdukningen av PlayStation 5 som var satt opp for torsdags kveld klokken 10 norsk tid har nå blitt midlertidig utsatt som følge av dødsfallet til George Floyd og de påfølgende demonstrasjonene mot politivold som utspiller seg i Amerika.

Meldingen kom via Twitter, hvor den offisielle PlayStation siden postet en uttalelse angående utsettelsen:

– Vi har valgt å utsette PlayStation 5 begivenheten som var planlagt for 4. juni. Vi forstår at spillere verden over gleder seg til å se PS5 spill, men vi føler ikke at dette er tiden for en feiring og vil heller trå tilbake å la andre, viktigere stemmer bli hørt.

Flere andre i spillindustrien har også valgt å utsette planlagte annonseringer og begivenheter eller på andre måter uttrykke sin støtte til demonstrasjonene som følge av den grufulle arrestasjonen av George Floyd som endte med 46 åringens død. PlayStation’s moderselskap Sony postet på søndag sin støtte på sin offisielle Twitter, og har matchet donasjonene Naughty Dog ansatte har gitt til American Civil Liberties Union organisasjonen som arbeider for og fremmer borgerrettigheter i USA.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.