Port-rapport: Ni no Kuni 2
0

Port-rapport: Ni no Kuni 2

Tre og et halvt år etter at Ni no Kuni 2 kom ut på PC og Playstation 4 er nå Switch-versjonen her. Det sier seg selv at noe må vike for at spillet skal kunne fungere på Switch-en og spørsmålet er i hvor stor grad det forringer spillopplevelsen.

Ytelsen i oververdenen er det som lider mest under nedskaleringen.

Historien foregår i kongeriket Ding Dong Dell hvor du skal hjelpe prins Evan tilbake til tronen, som har blitt tatt fra han. For dere som har spilt JRPG-er tidligere er det lite som vil føles fremmed her. Det som kan være verdt å nevne er at kampene foregår i sanntid. Og man trenger ikke å ha spilt det første spillet for å gi seg i kast med oppfølgeren.

Ni no Kuni 2 er egentlig perfekt for en håndholdt konsoll. Det kan spilles i korte perioder, er ikke spesielt vanskelig og historien er såpass generisk og overfladisk at det spiller liten rolle hva du husker fra gang til gang. Dette betyr ikke at spillet er dårlig, for det mener jeg på ingen måte, poenget er at det er lett å plukke opp og spille uten at det krever så stor arbeidsinnsats. Og det er såpass underholdende at du kommer til å vende tilbake til det.

Spillet ser fortsatt bra ut.

Noe av det fremste salgspunktet til Ni no Kuni-spillene er det visuelle. Og det er ganske imponerende hvor bra det fortsatt ser ut på Switch-en. Noe nedgradering er det selvfølgelig, men det er ikke noe du tenker på mens du spiller.

Der nedskaleringen merkes best er på bildeoppdateringsfrekvensen, som sjelden holder seg stabil. Spesielt når du surrer rundt i oververdenen. Dette er såpass forstyrrende at det er vanskelig å glemme.

Når man oppsummerer så er Switch-versjonen av Ni no Kuni 2 ei god pakke, på tross av visse ytelsesutfordringer. Spesielt med tanke på at utvidelsespakkene er inkludert.

About Kjell-Arne Jørgensen

Journalist fra Drammen som bor og jobber i Skedsmo. Relativt altetende når det kommer til spill. Har fortsatt til gode å spille noe som er bedre enn The Witcher 2.