Så tenner vi et lys, også videre
0

Så tenner vi et lys, også videre

I dag er det første søndag i advent, og desember er rett rundt hjørnet. Derfor presenterer jeg Spill.nos egen adventsstake, hvor planen er å fremheve et spill hver søndag frem til jul. Det vil enten være et spill med juletemaer, eller som rett og slett bare er koselig. For når nettene blir lengre, og kulda legges til, er ikke peiskosen den samme uten et skikkelig spill. (Tjo-hei!)

Vi starter adventstiden med ORI and the Blind Forest(2015), utviklet av Moon Studios. Juletemaene står ikke akkurat i kø her, men tittelen vil smelte selv det kaldeste hjerte. Spillet handler nemlig om treånden Ori, som får den store oppgaven å redde skogen han bor i. Skogen holder nemlig på å dø, og uten skogen dør også Ori og alle vennene hans. Spillet kommuniserer lite igjennom tekst eller dialog, og satser heller å spille på følelser. Noe Moon Studios har klart fabelaktig!

Ori and the Blind Forest er et platformspill med inspirasjonskilder som blant annet Rayman og Super Meat Boy, men klarer allikevel å stå fint på egne ben. Kontrollene er sømløse, flytende og responsive, og spillets design – i form av lyd og bilde – er helt perfekt. Allerede en klassiker i mine øyne.

Dette er absolutt det spillet du vil spille pakket inn i et teppe, med julegløggen på bordet og knitring fra peisen. Har du sjansen, vil jeg anbefale på det sterkeste å spille det. Absolutt en potensiell julegave til deg selv, eller en platformelskende venn. Etter min mening er dette en av årets beste spill, og det vil garantert slå an hos enhver platformentusiast.

ORI and the Blind Forest kan kjøpes i Xbox Store til Xbox One, eller på Steam til Windows. Spillet vil også komme til Xbox 360 i nærmeste fremtid.

About Sam Einar Engh Syftestad

Filmutdannet spillentusiast som legger vekt på historiefortelling. Jobber med filmproduksjon og er den ene halvdelen av Emmy & Zaspen Let's Play. Lever ellers for Star Wars.