Sackboy inn i skolen
0

Sackboy inn i skolen

mar 16 Spill.no  

Ifølge bransjebladet MCV jobber Sony i England med å få Playstation 3, Playstation Move og «LittleBigPlanet 2» inn i engelske skoler.

Undervisning med PS3

Det er Ray Maguire fra Sony Computer Entertainment Europe som snakker om den nye satsingen på skoler med fagbladet. Maguire mener et redskap som Playstation Move kan brukes for å forbedre koordinasjonsevnene, og være et godt redskap for å få barna i fysisk aktivitet på skoler som har lite plass.

Maguire mener at spill som «LittleBigPlanet 2» også bør brukes i undervisningen.

– «LittleBigPlanet» er et spill basert på fysikk, og i spillet kan man lage sine egne nivåer. Vi kommer til å lansere egne nedlastbare pakker for lærere, hvor lærere som underviser i vitenskapsfag og matematikk kan lage nivåer med innhold tilpasset ulike aldersgrupper, forteller Maguire til MCV.

Målet er at elever skal kunne spille disse nivåene som en del av undervisningen, og man kan også få nivået i hjemmelekse, for eksempel.

Maguire påpeker at det er mange utfordringer med å få skoler til å ta i bruk Playstation 3 i undervisningen, og at de er avhengige av inspirerte lærere, eller skoler som har tro på verdien av å bruke spill i undervisningssammenheng.

Hvorvidt noen norske skoler kommer til å ta i bruk Playstation 3 i undervisningen vet vi ikke. Men det er jo lov å håpe.

Les også:

Vi har prøvespilt nye Batman

Kansellerer Motorstorm: Apocalypse

Prey 2 – Tommy er tilbake

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.