Se Super Mario i Hama-perler
0

Se Super Mario i Hama-perler

Du husker kanskje Hama-perlene fra barnehagen eller barneskolen? Hama-perlene var de små, runde plastperlene som man presset på et brett – og som man kunne skape fargerike mønstere og figurer med.

Møt Håkon Bogen. Han er 22 år gammel og studerer informatikk ved Universitetet i Oslo. Han er også redaksjonsleder i humorprogrammet «Skallebank» på studentradioen Radio Nova – og die-hard «Super Mario»-fan. Da Håkon flyttet hjemmefra ville han dekorere leiligheten med noe unikt – og hva er vel penere enn vår alles kjære italienske rørlegger utført i lekre Hama-perler?

Se hans Super Mario-hyllest i Hama-perler nedenfor:

Men Håkon, hvorfor akkurat Hama-perler?
– Jeg bruker Hama-perler fordi jeg er helt krise i tegning. Jeg kan til nød tegne en sau, men de blir ikke så veldig fine. Så da må man være kreativ og finne andre metoder å uttrykke seg på. Derfor havna jeg på perling, fordi det er perfekt til å gjengi de pikselene som finnes i de gamle spillene på NES som jeg vokste opp med.

Håkon opplyser at han bruker mellom 15 og 20 timer på et typisk perle-bilde, og at inspirasjonen kommer fra barndommen:
– Jeg er inspirert av Super Mario fordi det var et av de første spillene jeg spilte. Jeg har fortsatt en fungerende 8-bits NES hjemme som jeg kjører på en 40-tommers flatskjerm. Det blir faktisk helt nydelige farger, og anbefales!

Se flere av Håkons perleverk på hans blogg Show me the Beads!

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.