Slik ble THQ delt opp
0

Slik ble THQ delt opp

jan 25 Spill.no  

Utgiver THQ er konkurs, og merkevarer og studioer ble derfor denne uken lagt ut på auksjon, melder Kotaku.

Vemodig

Det endte slik det måtte ende for den tradisjonsrike utgiveren, og på tross av utsatt betalingstid, kreative innsamlingskampanjer og ny ledelse, var det til slutt på tide å stenge butikken for godt. Konsekvensen er at en rekke studioer plutselig står uten utgiver eller eier, og haugevis av lovende titler ikke lenger har noen garantert lanseringsdato.

Derfor ble alt lagt ut på auksjon, og det var en salig blanding av utgivere og utviklere som meldte sin interesse. Blant de mest prominente finner vi Platinum Games, Ubisoft, Crytek, Take-Two Interactive, Sega og Koch Media/Deep Silver, og de fikk alle med seg en bit av kaka etter endt auksjon. Vi har inkludert en liten oversikt over hvordan fordelingen endte opp.

Studioene

Relic Entertainment, som står bak Company of Heroes-spillene, ble solgt til Sega for 26,6 millioner dollar. THQ Montreal er kanskje ikke like profilert, men har laget spill so 1666 og Underdog, og eies nå av Ubisoft, som betalte 2,5 millioner dollar for studioet. Saints Row-studioet Volition, Inc har også fått ny eier, etter at Koch Media betalte 22,3 millioner dollar på auksjonen.

Det ser verre ut for Darksiders-studioet Vigil, som for øyeblikket står uten ny utgiver. Ifølge en post på NeoGAF var de godt på vei med en ny tittel som det spekuleres på om kunne vært Darksiders 3, med arbeidstittelen Crawler. Det er imidlertid mulig at det japanske studioet Platinum Games kan være interesserte i Vigil, etter at JP Kellams fra Platinum sendte følgende gladmelding til Vigils Haydn Dalton på Twitter:

– Hei, hvis noen er interessert i jobbe med eller hos Platinum, gi beskjed om hvordan vi kan komme i kontakt.

Spillene

Også spill og rettigheter til merkevarer ble lagt ut for salg. Det etterlengtede South Park: The Stick of Truth som lages av Fallout: Las Vegas-studio Obsidian ble kjøpt opp av Ubisoft for 3,3 millioner dollar. Evolve, et spill under utvikling hos Turtle Rock Studios (Left 4 Dead), gikk til Grand Theft Auto-utgiver Take-Two Interactive for bare 250 000 dollar.

Rettighetene til Metro ble kjøpt opp av Koch Media, mens Homefront-merkevaren nå eies av Crysis-studioet Crytek. En lovende kombinasjon. Det er fremdeles ukjent hva som skjer med Warhammer 40K-lisensen THQ eide før konkursen.

Vi håper de nye kombinasjonene av studio/spill/merkevare/utgiver viser seg mer fruktbare enn tidligere, og satser på en lys fremtid for både ansatte og titler fra THQ, som var bare ett år unna 25-årsjubileum.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.