Så havnet jeg på Blindern igjen. Det er ikke første gangen jeg plutselig har sett opp fra telefonen min og sett at T-Banen er i ferd med å forlate Majorstua stasjon – min stasjon – og er på vei opp mot Blindern. Kroppen min sitter kanskje i et sete på Ruters hvite T-banevogn, men all min oppmerksomhet har vært fokusert på mobilskjermen min siden jeg forlot Bergkrystallen.
Flyvelek
Årsaken til dette er «Tiny Wings». Et enkelt lite mobilspill utviklet av tyske Andreas Ilinger. Spillet er på overflaten banalt enkelt: en liten fugl skal fly over ulike øyer. Fuglen har litt for små vinger, så den klarer ikke å holde seg i lufta så lenge om gangen. Heldgivis er landskapet fullt av bølgedaler og fjelltopper som beveger seg i slake kurver som på en berg- og dalbane. Ved å stupe ned i en bølgedal kan man få fart nok til å bruke den påfølgende stigningen som en rampe, og skyte fuglen opp i lufta. Gjenta dette når fuglen nærmer seg bakken igjen, og du får stadig mer fart og mer høyde. Det gjelder å bevege seg kjapt fremover, somler man for mye går sola ned, og da er spillet over.
Den eneste kontrollfunksjonen du har i «Tiny Wings» er å trykke fingeren på skjermen for å få fuglen til å stupe mot bakken. Og det er også alt man trenger. Nøkkelordene er beregning og presisjon. Det gjelder å beregne stupet perfekt, slik at fuglen suser ned mot bakken og treffer en åsside på vei nedover. Hvis man da slipper skjermen igjen i bunnen av bakken, får man optimal fart på vei oppover igjen, og et herlig luftig svev.
Og tro meg, det er rett og slett fantastisk herlig når timingen klaffer og fuglen suser av gårde.
Det flotte med «Tiny Wings» er at det er utelukkende ferdighetsbasert. Etter hvert som man spiller merker man at man blir flinkere og flinkere. Man skjønner instinktivt når man skal trykke og når man skal slippe. Man oppnår stadig større poengsummer, og kommer litt lenger hver gang man spiller.
«Tiny Wings» enkle kontroll, kombinert med spillets presise fysikk, gjør dette til et perfekt mobilspill. I motsetning til farsotten «Angry Birds» (som spillet på overflaten kan minne om) er dette mer reaksjonsavhengig og krever hakket mer konsentrasjon og innlevelse. Belønningen kommer i form av en mestringsfølelse som slår «Angry Birds» ned i støvlene.
Den tykke lille fuglen med de små vingene er en perfekt venn å ha med seg i lomma. Men pass opp. Flyving på kollektivtrafikk ender fort med at du havner på feil stasjon.
Se flere bilder fra «Tiny Wings» på neste side.
«Tiny Wings» er utviklet av Andreas Illinger og er utgitt til iPhone og iPod Touch. Spillet kan kjøpes via App Store.
Les også: