Obsidians kommende spill, The Outer Worlds, har blitt omtalt som Fallout: New Vegas’ åndelige oppfølger. Vi fikk to timer med spillet som slippes i høst.
I et fabrikklokale utenfor Munchen var spilljournalister fra hele Europa samla for å få testa The Outer Worlds. Det er knyttet store forventninger til spillet da det er de samme folka, Tim Cain og Leonard Boyarsky, som ga oss Fallout 1, 2 og New Vegas som har jobbet med dette helt nye konseptet.
Og la oss besvare det første spørsmålet først som sist: Ja, det føles som New Vegas. Kort oppsummert er The Outer Worlds som New Vegas i verdensrommet, i både stil og ikke minst tone.
Vi fikk spille i to timer. Først 45 minutter i starten av spillet. Det får vi dessverre ikke lov til å si noe om for introen skal fortsatt være hemmelig en stund til. I andre del ble vi tildelt en karakter og plassert på planeten Monarch. En av to planeter i spillet, men det finnes flere destinasjoner. Her sto vi fri til å gjøre hva vi vil i de mange landsbyene og stedene du finner. Vi sto også fritt til å drite oss ut:
Dette var et ganske vilt landskap med en rekke dyr som angriper seg og banditter som vil deg vondt, så vi fikk god tid til å teste skytinga. Og den er ikke noe mer enn helt grei. Bedre enn i New Vegas, men når de har hatt ti år på seg så skulle det bare mangle. Du har kanskje sett våpenet som krymper fiender i traileren? Den fikk vi ikke prøve. De våpnene vi kom over var egentlig ganske standa… oooh flammekaster:
VATS-systemet vi er kjent med fra Fallout er ikke overført til The Outer Worlds, men du har en slow motion-egenskap, som fungerer ålreit. Vi stilte spørsmål til senior designer, Brian Heins, om resten av spillet kom til å være like kamptungt som det vi fikk teste, men han kunne berolige oss med at det ville det ikke. Det var akkurat området vi ble plassert i. Oppdragene kan som regel løses uten å avfyre et eneste våpen. For eksempel kan du komme langt med en løgn:
Her er en smakebit på hvordan slowmo-systemet funker:
Det bringer oss over til dialogene, som for mange er det Fallout handler om. De fleste situasjoner kan du også snakke deg ut av, så lenge du velger riktig svar. Som i ett av oppdragene vi kunne velge. For øvrig det samme som ble vist fram på E3, i slakteriet. Her kan du snike deg inn og snakke deg ut av situasjoner hvor vaktene begynner å bli mistenksomme. Dette kan du se eksempler på i videoen øverst i artikkelen, i tillegg til hvordan oppgraderingssystemet fungerer. Med egenskaper og ferdigheter (skills og perks) så er det kjent farvann for alle som har spilt Fallout.
Dialogtrærne virker imponerende dype. Mange vil også sette pris på tonen og humoren i spillet, noe man kjenner igjen fra New Vegas.
Oppdrag ramler du over titt og ofte. Vi spurte hvor lang tid man må regne med å bruke på The Outer Worlds. Ifølge Heins kommer det helt an på spilleren. Gjennom spilltesting har de sett at enkelte raser gjennom oppdrag, som andre bruker seks timer på. Generelt anslår de spillet å være 20-30 timer langt.
Hvordan du løser oppdrag er helt opp til deg. Du kan skyte alle (og da mener jeg alle), eller du kan snike og prate deg ut av situasjoner. Hvordan du løser situasjoner og de valgene du tar påvirker historien og påvirker verdenen rundt deg. De forskjellige landsbyene og fraksjonene rundt om kring vil endre oppfatningen av deg ut i fra de valgene du tar.
Underveis i spillet vil du også plukke opp kompanjonger som hjelper deg i kamper og bidrar med bakgrunnsprat. De vil også reagere på valg du tar og utvikler seg i takt med det dere gjør. Disse kompanjongene viste seg veldig nyttige i kampene når jeg skjøt i alle retninger. De har også personlige oppdrag du kan velge å hjelpe dem med.
Gjennom de to timene vi fikk med The Outer Worlds er inntrykket at dette er et åpent spill hvor du har mye frihet til å spille hvordan du selv ønsker. Det er lett å bli sugd inn i spillet og vi kan ikke vente med å kaste oss ut i det store verdensrommet igjen. Med en karakter laget etter eget ønske og spillemønster.
Private Division betalte reise og opphold.