Søndagstapas
0

Søndagstapas

sep 09 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter.

 

  1. Den første utviklerdagboken fra «Halo 4».

  2. Den siste traileren fra «Mark of the Ninja».

  3. En utvidet gameplay-gjennomgang fra «The Last of Us».

  4. Detaljrik gameplay-gjennomgang fra «XCOM: Enemy Unknown».

  5. Lanseringstraileren til «Torchlight II».

  6. Den første utviklerdagboken fra «Forza Horizon».

  7. Lanseringstraileren til «Dungeon Rampage».

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Halo 4»

Det finnes nok liten tvil om at forventningene er skyhøye for 343 Industries «Halo 4». Bungie, den originale utvikleren bak «Halo»-serien, er ikke lenger bak roret, men så skal vi også huske at 343 Industries er selskapet som ble lagd for fortsette «Halo»-universet. Med sine 250 ansatte er det heller ingen mangel på hverken talenter eller ambisjoner. Skal vi tro 343 Industries vil nemlig «Halo 4» være langt mer ambisiøst enn tidligere spill i serien. Sjekker vi ut den første utviklerdagboken fra spillet, som ble sluppet denne uken, er det også ganske vanskelig å ikke tro på det de sier. Videoen kan selvfølgelig ses under.

 

«Halo 4» har slippdato 6 november 2012. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Mark of the Ninja»

Klei Entertainment, mest kjent som utvikleren bak «Shank»-spillene, lanserte denne uken «Mark of the Ninja». Grafikkmessig ligner «Mark of the Ninja» på «Shank», men der stopper også likhetstrekkene. Spillene er riktignok begge basert rundt et såkalt todimensjonalt gameplay, men der «Shank» var et overdrevent actionspill er «Mark of the Ninja» et vaske-ekte stealth-spill. Det vil ikke derimot si at det er mangel på blod og gørr i spillet. Se bare den siste traileren fra spillet under.

 

«Mark of the Ninja» ble sluppet denne uken og kan skaffes gjennom Xbox Live. Spillet er eksklusivt til Xbox 360.

«The Last of Us»

Naughty Dogs «The Last of Us» har skapt store bølger siden spillet ble annonsert i fjor vinter. Det er kanskje ikke så rart med tanke på suksessen utvikleren har hatt med «Uncharted»-serien denne generasjonen. Da gameplay fra «The Last of Us» endelig ble vist frem under årest E3-messe tidligere i år var det likevel en viss skeptisisme for hvor «skriptet» eller linjært spillet ville være. Det var riktignok en ganske utvidet versjon av spillet som ble vist bak lukkede dører og det er denne versjonen av gameplay-demoen vi endelig fikk se denne uken. Videoen kan selvfølgelig ses under.

 

«The Last of Us» har antydet slippdato andre kvartal 2013. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«XCOM: Enemy Unknown»

Firaxis Games, mest kjent som utviklerne bak den legendariske «Civilization»-serien, jobber for tiden med en «remake» av et annet legendarisk strategispill. «XCOM: Enemy Unknown», som spillet heter, er et turbasert action-strategispill hvor spillerne får i oppdrag å forsvare jorden mot invaderende romvesen. Spillet er nå bare litt over en måned fra lansering og denne uken fikk vi en skikkelig smakebit på spillet. Det iform av den detaljrike gjennomgangsvideoen som kan ses under.

 

«XCOM: Enemy Unknown» har slippdato 12 oktober 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3og PC.

«Torchlight II»

Selv om Blizzards «Diablo III» var en stor suksess da det ble lansert tidligere i år, er det mange hardbarkede action-rollespill fans som nok ikke er helt fornøyde med spillet. Da kan det jo være en liten trøst at Runic Games «Torchlight II» nå er rett rundt hjørnet. Spillet, som forøvrig er utviklet av noen av folkene bak de to originale «Diablo»-spillene, er kanskje noe mer lett-hjertet når det gjelder grafisk-stil og tema. Derimot tar spillet hardt igjen på både gameplay og «loot»-systemer. Tittelen er som sagt rett rundt hjørnet og nylig slapp Runic Games ut lanseringstraileren til spillet. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Torchlight II» har slippdato 20 september 2012. Spillet kommer kun til PC.

«Forza Horizon»

Da Turn 10 Studios annonserte et samarbeid med Playground Games for kommende «Forza Horizon» var det mange fans av serien som så rødt. «Forza»-serien er for mange regnet som kongen over simulator-racerne og «Forza Horizon» lover et «arcade»-orientert gameplay. Likevel kan det være spennende å se hvordan Turn 10 Studios kjærlighet for biler og racing-sjangeren kan bringes inn i et litt mindre fiendtlig format. Denne uken slapp de den første utviklerdagboken fra spillet. Videoen kan ses under.

 

«Forza Horizon» har slippdato 26 oktober 2012. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Dungeon Rampage»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den humoristiske lanseringstraileren til Facebook-spillet «Dungeon Rampage». Det er skjelden vi ser Facebook-spill i søndagstapasen, men denne var rett og slett for god til å ikke bli inkludert.

 

«Dungeon Rampage» er allerede ute og kan spilles gjennom Facebook eller her.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.