Søndagstapas
0

Søndagstapas

mai 16 Spill.no  

Nok en uke er over og nok en søndagstapas er klar. Søndagstapas er hvor vi i spill.no forsøker å lyse opp den ganske kjedelige og, ihvertfall for meg, regnfulle søndagen med en skikkelig dose spillnyheter. Her finner du en rekke saker fra uken som har vært. Alt fra små morsomheter til helaftens filmer eller alt som finnes imellom, har en plass her. Vi gleder oss som vanlig til å glede opp dagen og tar imot både ris, ros og kommentarer om smak.

 

Denne uken består søndagstapas-menyen av en god blanding trailere og informasjon. Det hele startes med kanskje den siste traileren fra «Red Dead Redemption» før vi får en ny trailer fra «True Crime». Deretter snakker Lionhead om grensesnitt i «Fable III», mens 2K Czech snakker om våpen i «Mafia II». Flere skjøre allianser vil oppstå i «Kane & Lynch: Dog Days» og Ezio leder et brorskap i «Assassin’s Creed: Brotherhood». Mot slutten finner vi både trailer og morsomheter fra laget bak «Bulletstorm», før det hele avsluttes med en fan-film av skikkelig kaliber i «Mega Man: Get Equipped». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Den ville vesten er her snart

Rockstar Games er snart klare med «Red Dead Redemption» og med under en uke igjen til utgivelse har nok forventningene nådd en ny høyde. «Red Dead Redemption» er et åpenverden-spill satt til den ville vesten. Spillets helt eller anti-helt er John Marston, en tidligere banditt. Forråd av sin egen bande, slutter Marston livet som fredløs og prøver å leve et normalt liv. Det hele blir så snudd på hodet når stats-agenter truer hans familie. For å sikre sin families sikkerhet må han nå jakte ned sine tidligere bandebrødre, for å sette en stopper for deres blodige atferd. «Red Dead Redemption» har nesten vært en fast del av søndagstapas de siste ukene. Derimot blir nok dette siste gang «Red Dead Redemption» er en del av vår søndagsmeny, ihvertfall for en liten stund. Spillet kommer nemlig ut på fredag og denne uken kom Rockstar Games derfor ut med den såkalte lanseringstraileren, som kan ses under.

 

«Red Dead Redemption» har slippdato 21. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Hong Kong får ekte kriminalitet

Utviklerne hos United Front Games debuterte nylig med den kreative actionraceren «Modnation Racers». Det stopper dem derimot fra å ha enda et spill klart før året er omme, det da også med en god del mer blod. Da snakker vi selvfølgelig om oppfølgeren til Luxoflux sin actionfokuserte åpenverden-serie, «True Crime». Med de tidligere titlene, «True Crime: Streets of L. A.» og «True Crime: New York City», har serien etablert seg som en verdig konkurrent til åpenverden-sjangerens giganter. Tidligere i år ble Luxoflux dessverre stengt ned. Det vil ikke derimot si at utgiverselskapet, Activision, har gitt opp håpet på serien og dens første tittel på de nåværende konsollene er det United Front Games som står for. Spillet, som bare er kalt «True Crime», Detektiv Wei Shen mens han prøver å infiltrere den kinesiske triaden i Hong Kong. Det blir spennende å se om United Front Games har mestret åpenverden-sjangeren og det er deilig å vite at vi slipper å utforske enda en versjon av New York City. Denne uken kom det altså en ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«True Crime» har slippdato 21. september 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Kan du lede et land?

Tross mange ubesvarte løfter var det mange som forelsket seg i den atmosfærerike verdenen som Peter Molyneux og Lionhead Studios hadde skapt til «Fable» i 2004. Oppfølgeren, «Fable II», gjorde også stor suksess i 2008 og nå er Lionhead fult igang med et tredje spill i serien. Peter Molyneux er kjent for å ha en stor munn og man må derfor huske å ta all informasjon fra spillet med en klype salt. «Fable III» vil være satt nær forgjengeren og denne gangen må helten gjøre opprør mot den tyranniske kongen som leder landet. Visstnok skal første halvdel av spillet gå ut på å kantre den onde kongen, før man så må ta over som hersker. Resten av spillet vil derfor også bruke et nytt strategi element, hvor man som konge kan herske over landet i en «Theme Park»-aktig form. Videre lover Lionhead også å ha forbedret mange av de allerede eksisterende funksjonene som for eksempel samarbeidsspilling (coop). Denne uken kom Lionhead ut med en av sine flotte utviklerdagbøker. Her snakker Peter og laget om filosofien bak det nye brukergrensesnittet og vi får observere John Cleese som butleren Jasper.

 

«Fable III» har antydet utgivelsesdato fjerde kvartal 2010 og kommer til Xbox 360. Det har også vært snakk om en mulig PC-versjon.

Våpen, kuler og ødelegg-bare omgivelser

Helt siden «Mafia: The City of Lost Heaven» kom på markedet i 2002 er det mange som har ventet på en oppfølger. Hele 8 år senere er 2K Czech, tidligere kjent som Illusion Softworks, snart klar med en oppfølger. «Mafia II» vil følge Vito Scaletta som kommer hjem etter å ha kjempet i andre verdenskrig uten en lus i lomma. Sammen med sine gode venn Joe Barbaro, må Vito derfor jobbe seg oppover mafiaens rangstige i den fiktive byen Empire Bay. Det første spillet vant mange over med sin dype atmosfære og historiefortelling, noe 2K Czech selvfølgelig vil videreføre i oppfølgeren. Derimot har de også fokusert på å skape et mer actionbasert skytesystem med ødelegg-bare omgivelser og «cover»-system. Det er nettopp dette som blir utforsket i den nyeste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Mafia II» har slippdato 24. august 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Psykopatisk i Shanghai

Danske IO Interactive er nok mest kjent for sin «Hitman»-serie. Derimot har utvikleren i de siste årene lagt fokus et annet sted. Med «Kane & Lynch: Dead Men» i 2007 og «Mini Ninjas» i 2009 og selv om det har vært snakk om et nytt «Hitman»-spill er det «Kane & Lynch: Dead Men» som nå får en oppfølger med «Kane & Lynch: Dog Days». Serien følger de to dødsdømte eks-fangene Adam «Kane» Marcus og James Seth Lynch, som sammen kommer seg opp i en mengde livstruende situasjoner. Det første spillet fokuserte på Kane og hans datter Jenny, mens oppfølgeren ville fokusere på den psykopatiske Lynch. Handlingen vil være satt til Shanghai og IO Interactive har prøvd å gi spillet et dokumentar-aktig utseende. Originalspillet fikk en, kanskje ufortjent, mengde med dårlig presse, men tross alle de negative anmeldelsene var det en ting mange var enig om. Spillets flerspillerdel var noe nytt og unikt, noe som resonerte med mange. Kalt «Fragile Alliance» går flerspillerdelen ut på å stjele en stor mengde penger samtidig må man både kjempe mot politiet og være varsom for en kniv i ryggen. «Fragile Alliance» ga nemlig spillere en grunn til å forråde sine lagkamerater. Det er også «Fragile Alliance» den nyeste traileren, som kan ses under, viser frem.

 

«Kane & Lynch: Dog Days» har slippdato 27. august 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Brorskapets pris

«Assassin’s Creed II» gjorde kjempe suksess og var klart blant fjorårets ypperste titler. Selv om det enda er lenge til vi får et nytt innspill i hovedserien, er det ikke så lenge til vi igjen kan leke oss på den italienske rennesansens tak. Ubisoft har nemlig valgt å satse på en avgrening med «Assassin’s Creed: Brotherhood». Satt direkte etter «Assassin’s Creed II» vil det nye spillet igjen sette oss i rollen som Ezio. Hans historie er nemlig ikke helt ferdig og som mestersnikmorder må han nå kjempe en hemmelig krig mot tempelridderne i selveste Roma. Ezio vil ha kontroll over et helt brorskap av snikmordere, noe som vil gi nye spillemuligheter. «Assassin’s Creed: Brotherhood» vil også være det første spillet i serien med en flerspillerdel. Lite er kjent om akkuratt dette og det er derfor mange som håper på et samarbeidsmodus (coop). Denne uken åpnet Ubisoft en ny webside til spillet hvor flere tempelridder-våpen og en såkalt teaser-trailer blir vist frem. Noe som hinter til at spillerne kanskje kan spille som tempelriddere. Siden har også en liten puslegåte, hvis dette høres interessant ut kan du finne siden her. Under kan du i midlertidig se den nye teaser-traileren.

 

«Assassin’s Creed: Brotherhood» har slippdato 11. november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Hardtsparkende i en storm av kuler

Den polske «Painkiller»-utvikleren, People Can Fly, ble kjøpt opp av Epic Games i 2007 og i samarbeid med moder-selskapet jobber de nå med førstepersons-skytespillet «Bulletstorm». Satt til en futuristisk verden følger spillet Grayson Hunt og Ishi Sato, to tidligere leiesoldater. På grunn av litt ansvarsløst bruk av alkohol i et romskip, krasjlander de på en planet full av menneskeetende planter og mutanter. Sammen må de derfor kjempe for å overleve, med målet om å komme seg av planeten igjen. «Bulletstorm» håper å skape en skikkelig actionfokusert spillbarhet med en rekke originale våpen og funksjoner. Mest av alt prøver spillet å forandre måten vi spiller på, ved hjelp av et poengbasert stil-system for å nedlegge fiender. Finner man en mer kreativ måte å drepe en fiende på en bare å skyte han i hodet, får man mer poeng som igjen kan brukes til å forbedre karakteren din. People Can Fly og Epic Games lover et kaotisk spill med mye action og humor, denne uken ga de også ut den første traileren til spillet, som kan ses under.

 

I tillegg til dette fant jeg også en morsom liten video som Cliff Bleszinski og folka hos Epic Games har satt sammen. Her får du se hvor givende det er å gi et skikkelig spark en gang i blant. Derimot må du være forberedt på eventuelle konsekvenser.

 

«Bulletstorm» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Mega Man: Get Equipped»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en såkalt fan-film for den klassiske spillhelten «Mega Man». Forrige uke ble nemlig den lenge forventede «Mega Man: Get Equipped» utgitt. Laget med fansen, for fansen, har Eddie Lebron skapt en film med både handling og action på hele 90 minutter. Hvis dette høres mye må du gjerne se traileren først.

 

Se traileren her

 

Se hele filmen her

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.