Søndagstapas
0

Søndagstapas

aug 01 Spill.no  

Da var nok en strabasiøs uke over og det vil jo selvfølgelig si at vår smakfulle søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og actionfattige søndagen. Her kan man forvente å finne alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene. Søndagstapasen fortsetter å gå i noe redusert hastighet på grunn av diverse ferieavviklinger, men vi håper likevel at det er noe for alle her. Som vanlig tar vi gjerne i mot ris, ros og alt det måtte være.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Det hele åpnes med et innblikk i musikkproduksjonen bak «Red Dead Redemption», før vi får nyss om flunkende nye «Dungeon Siege III». Deretter får vi høre om den fantastiske verdenen i «Guitar Hero: Warriors of Rock» og «Kane & Lynch 2: Dog Days» sine mange forbedringer. Mot slutten får vi så et innblikk i det kommende «Two Worlds II», før det hele avsluttes med TheDuoGroups melankolske trailer til «Gears of War 3».

Westernverdenens autentiske musikk

Rockstar Games «Red Dead Redemption» har helt klart vært et av de største spillene hittil i år. Spillet er et åpenverden westernspill uten like og inspirerer lett til opp imot 100-timers spilling. En av spillets mest interessante karakterer er nok verdenen selv, som er en av de mest troverdige åpne verdenene noen sinne, med sin flotte natur og ville dyr. En annen ting som virkelig definerer opplevelsen er Rockstar Games sin bruk av autentisk musikk som sømløst genereres mens man spiller. Det er nettopp dette de får mer detaljer om i den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Red Dead Redemption» ble sluppet tidligere i år og finnes til Xbox 360 og Playstation 3.

Oppfølgernes mester

Gas Powered Games «Dungeon Siege»-serie har lenge vært en respektert serie i rollespill-sjangeren. Derfor er det nok mange fans av serien som ble glade da «Dungeon Siege III» ble annonsert tidligere i år. Denne gangen er det derimot Obsidian Entertainment og ikke Gas Powered Games som står for utviklingen av spillet. Obisidian Entertainment er nok mest kjent for «Knights of the Old Republic II», «NeverWinter Nights II» og det kommende «Fallout: New Vegas». Deres siste spill, «Alpha Protocol», ble mottatt med veldig blandede meninger. Likevel er det nok mange som har tro på at Obsidian Entertainment har potensialet til å skape et fantastisk spill med «Dungeon Siege III». Denne uken kom også den første traileren til spillet, som kan ses under.

 

«Dungeon Siege III» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

En demon og hans gitar

Siden Harmonix revolusjonerte musikkspill-sjangeren med «Guitar Hero» i 2005, har vi sett en ekstrem økning i relaterte titler. Interessen for sjangeren har riktignok dalet noe i den siste tiden, men det stopper ikke Activision fra å gi ut enda et «Guitar Hero»-spill. Med «Guitar Hero: Warriors of Rock» skal serien, denne gangen, ta oss med på en reise gjennom et fantasifull rockeverden. Alle instrumentene fra de tidligere spillene skal fortsatt være representert og som forteller har de fått selveste Gene Simmons, også kjent som «The Demon» fra det klassiske rockebandet KISS. Synes du dette høres litt interessant ut kan du jo sjekke ut utviklerdagboken som kan ses under.

 

«Guitar Hero: Warriors of Rock» har slippdato 28. september 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og Wii.

Lover en mer polert opplevelse

Danske IO Interactive håper med «Kane & Lynch 2: Dog Days» å gjenerobre spillernes tro. For selv om det finnes de som likte «Kane & Lynch: Dead Men» veldig godt, er det mange som rett og slett hatet spillet. De som likte det følte nok at spillets intense karakterutvalg og handling gjorde opp for lite polert spillbarhet, men likevel er det nok liten tvil om at de fleste tok seg notis av feilene. IO Interactive har uansett tatt all kritikken til hjertet og håper at «Kane & Lynch 2: Dog Days» vil være en mye mer polert opplevelse. Det blir derfor spennende å se om «Kane & Lynch 2: Dog Days» kan overvinne tvilen som nå omslutter serien. Inntil videre kan man jo sjekke de nye utviklerdagbøkene som kan ses under.

 

 

«Kane & Lynch 2: Dog Days» har slippdato 20. august 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Oppfølger med potensiale

«Two Worlds» fra 2007 var nok ikke en veldig minneverdig opplevelse. Selv om spillet var ambisiøst med en virkelig stor verden å boltre seg i, føltes det for mange som et veldig uferdig spill. Utviklerne bak spillet, tyske Reality Pump, har vist stor forståelse for kritikken, men de gir seg ikke derimot med det første. «Two Worlds II» skal derfor, ifølge dem, være en ekstremt forbedret opplevelse. Skal vi tro diverse forhåndstester som flyter rundt på nettet, skal det faktisk vise seg å være sant. Uansett velger vi i spill.no å holde oss åpne inntil vi faktisk har fått prøvd spillet. I mellomtiden kan vi jo sjekke ut den nye traileren, som kan ses under.

 

«Two Worlds II» har slippdato 8. oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC, og Mac.

«Gears of War 3» fra TheDuoGroup

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med enda en trailer fra de kreative folkene i TheDuoGroup. TheDuoGroup er en gruppe spillentusiaster som lager uoffisielle trailere til spill og denne gangen er det «Gears of War 3» som står for tur.

 

«Gears of War 3» har slippdato 15. april 2011. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.