Søndagstapas
0

Søndagstapas

sep 12 Spill.no  

Nok en uke er nå over og vi er igjen kommet til søndagen. Det vil jo selvfølgelig si at vår herlige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene og vi prøver som regel å legge frem et variert måltid. Vi håper som vanlig at det finnes noe for de aller fleste og tar gjerne imot både ris og ros, eller eventuelle andre kommentarer som måtte komme.

 

Denne uken søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi begynner det hele med en ny trailer fra «LittleBigPlanet 2», før vi får et skikkelig innblikk i «Ratchet & Clank: All 4 One». Etter det får vi se åpningsfilmen til «Fallout: New Vegas», mens Ubisoft Montreal går litt i dybden på «Assassin’s Creed: Brotherhood». Deretter får vi et nytt inblikk i «Star Wars: The Force Unleashed II». Mot slutten får vi en annonsering angående «Dead Space 2», før det hele avsluttes med en ny trailer fra «Raving Rabbids: Travel in Time». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Sackzan svinger seg i trærne

Meda Molecule og Sony skapte med «LittleBigPlanet» fra 2008 en sjanger de liker å kalle «Play, Create, Share». Nå vil de riktignok prøve å ta den spennende sjangeren til et helt nytt nivå. «LittleBigPlanet 2» sies å være en plattform for spill og vil la spillerne skape sine helt egne spill innenfor spillets brettskaper. Det vil ikke derimot si at «LittleBigPlanet 2» ikke vil inneholde mer av den elementbaserte plattformer-spillinga som så mange forelske seg i da de spilte originalen. Tvert imot. Media Molecule lover nemlig hele 40 nye brett som vil by på masse både klassiske og nye opplevelser. Blant annet har de også skapt noen hjelpemidler som også vil berike opplevelsen for de som ikke bare er interesserte i skaperverktøyene. En såkalt «Grappling Hook» er et av disse og det er nettopp denne den siste traileren fra spillet, som kan ses under, fokuserer på.

 

«LittleBigPlanet 2» har slippdato 16 november 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Kaotisk Co-op

Insomniac Games «Ratchet & Clank»-serie har lenge vært et av de større trekkplastrene for Sonys konsoller. Med mye humor, actionfylt plattforming og et hav av våpen, har serien klart å appellere til både store og små. De tidligere spillene i serien har derimot vært fokusert rundt enspiller-opplevelsen, noe som nå vil forandre seg med det kommende «Ratchet & Clank: All 4 One». «Ratchet & Clank: All 4 One» vil nemlig være fokusert rundt en samarbeidbasert flerspillerdel for opptil fire spillere. Denne uken ga Insomniac Games ut en gjennomgang av spillet, som kan ses under, hvor vi får se hvordan det hele fungerer, samt noen av de nye funksjonene og våpnene som serien er kjent for.

 

«Ratchet & Clank: All 4 One» har antydet slippdato september 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Begravet i Nevadas ørken

Bethesda Game Studios «Fallout 3» var helt klart et av 2008s største spill og fikk som fortjent et stort antall «Årets Spill»-priser. Forventningene er derfor, ikke uventet, rimelig store for Obsidian Entertainments kommende «Fallout: New Vegas». Spillet vil være basert på Bethesda Game Studios vinnende formel, men er denne gangen utviklet av mange av medlemmene fra laget bak de originale «Fallout»-spillene. Det blir derfor spennende å se om «Fallout: New Vegas» kan fortsette suksessen. Denne uken traff spillets introduksjonsfilm nettet og den kan selvfølgelig ses under.

 

«Fallout: New Vegas» har slippdato 22 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

En hær av snikmordere

«Assassin’s Creed II» var en av fjorårets største suksesshistorier og selv om ventetiden har vært noe kort, er det nok mange som gleder seg til å igjen ta på seg snikmorderkappen i «Assassin’s Creed: Brotherhood». Spillet vil fortsette der forgjengeren slapp og spillerne vil igjen ta opp rollen som Ezio Auditore. Denne gangen vil spillet være satt til selveste Roma og Ezio må nå gjenoppbygge snikmordernes brorskap for å kjempe i den skjulte krigen mot tempelridderne. «Assassin’s Creed: Brotherhood» vil by på mange forbedringer og som leder av det av voksende brorskapet vil Ezio også ha stor kontroll over sine brødre. Det er også dette Ubisoft Montreal går litt mer i dybden på i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Assassin’s Creed: Brotherhood» har slippdato 19 november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3. En PC-versjon vil komme noe senere.

«Kraften» på steroider

«Star Wars: The Force Unleashed» fra 2008 prøvde å vise oss hvordan den såkalte «Kraften» ville fungert på steroider. Spillet var riktignok ikke feilfritt, men det gjorde likevel stor nok suksess til at LucasArts nå bryner seg på en oppfølger. «Star Wars: The Force Unleashed II» setter spillerne igjen inn i rollen som en klone av «Starkiller» fra det første spillet. Spillets handling vil være en slags personlig reise hvor Starkillers klone prøver å finne ut hvem han er og hvor han hører hjemme. På reisen vil han møte på flere kjente fjes, deriblant både Yoda og Boba Fett. Denne uken kom det en utviklerdagbok fra spillet hvor LucasArts snakker om forbedringene til spillets kampsystem. Den kan ses under.

 

«Star Wars: The Force Unleashed II» har slippdato 29 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Egne versjoner til Wii, Nintendo DS og iPhone er også under utvikling.

Får flerspillerdel

Visceral Games, tidligere kjente som EA Redwood Shores, gjorde stor suksess med «Dead Space» fra 2008. Spillet var satt til et stort romskip hvor en utenomjordisk organisme hadde tatt over skipets menneskelige befolkning. Som mekanikeren Isaac Clarke måtte man ferdes gjennom skipet for å prøve å reparere skipets falne systemer mens man prøvde å finne ut hva som hadde skjedd. «Dead Space» ble også godt tatt imot av kritikere og mange vil nok se på «Dead Space» som det nye ansiktet til «Survival-Horror»-sjangeren.

 

Electronic Arts var nok derfor ikke vanskelige å overbevise, når Visceral Games tok fatt på en oppfølger. «Dead Space 2» vil ta sted tre år etter hendelsene i det forrige spillet og denne gangen vil det hele være satt til en gigantisk romstasjon kalt «The Sprawl». Visceral Games har allerede lovet en rekke forbedringer, men denne uken ble det overraskende nok annonsert at spillet også ville ha en flerspillerdel. Det er da snakk om et samarbeid-modus for opptil fire spillere. Annonseringen kom også med traileren som kan ses under.

 

«Dead Space 2» har slippdato 27 januar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Raving Rabbids: Travel in Time»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en ny trailer fra det kommende «Raving Rabbids: Travel in Time».

 

«Raving Rabbids: Travel in Time» har slippdato 11 november 2010. Spillet kommer kun til Wii.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.