Søndagstapas
0

Søndagstapas

sep 19 Spill.no  

Nok en uke er over og søndagen er endelig her. Det vil selvfølgelig si at vår spennende søndagstapas nok en en gang er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene. Denne uken gikk, som sikkert mange er klar over, «Tokyo Game Show 2010» av stabelen og denne ukens søndagstapas reflekterer selvfølgelig det. Vi håper som vanlig at det finnes noe for de fleste og tar gjerne imot både ris, ros og hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Det hele åpnes med en både episk og japansk trailer fra «Castlevania: Lords of Shadow», før vi får en actionfylt debut fra det nylig annonserte «Asura’s Wrath». Deretter går turen til en fantastisk verden i «Final Fantasy XIV», før vi får et innblikk i de dynamiske vær-effektene i «Gran Turismo 5». Så skifter vi over til de futuristiske verdenene i «Deus Ex: Human Revolution» og «Fallout: New Vegas». Mot slutten får vi et lite innblikk i «Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam», før det hele avsluttes med en noe sprø trailer fra «Gun Loco». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Rett og slett episk

«Castlevania: Lords of Shadow» vil være den nyeste tittelen i den høyt elskede «Castlevania»-serien. Spillet regnes derimot som en slags omstart og tar serien i en noe anderledes retning. Joda, spillet er fortsatt godt grunnet i gotisk fantasi og den kjennetegnede pisken er selvfølgelig til stede. Det er spanske MercurySteam som står for utviklingen av «Castlevania: Lords of Shadow» og spillet blir derfor det første spillet i serien som blir utviklet av et vestlig utviklerselskap. Derimot har de fått noe hjelp av legendariske Hideo Kojima og hans utviklerselskap Kojima Productions, mest kjent for «Metal Gear Solid»-serien. Derfor er det jo en selvfølge at spillet ble vist under årets «Tokyo Game Show» denne uken. Traileren, som kan ses under, er riktignok japansk med engelske undertekster, men jeg syntes rett og slett at den var for episk til å ikke komme med.

 

«Castlevania: Lords of Shadow» har slippdato 7 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Heftig action-sekvenser

Med mindre du er en stor fan av «.Hack» eller «Naruto», er det godt mulig du aldri har hørt om den japanske utvikleren CyberConnect2 før. Noe som nå kanskje vil forandre seg, ettersom «Asura’s Wrath» ble annonsert under årets «Tokyo Game Show». Det fortsatt veldig lite informasjon å hente fra tittelen, men ifølge Capcom skal spillet være en slags krysning mellom «Naruto» og «God of War». Skal vi tro traileren under kan det ihvertfall se ut som «Asura’s Wrath» kan by på noen skikkelig heftige action-sekvenser.

 

«Asura’s Wrath» har ingen antydet slippdato. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Fantastisk CG

Når det gjelder de japanske rollespillenes inntog i det vestlige markedet, er det vel liten tvil om at «Final Fantasy»-serien er en av de få som virkelig har festet seg. Derimot møtte serien på en del nye problemer da de lanserte sitt første MMO-spill (Massivly Multiplayer Online) med «Final Fantasy XI» i 2004 (2002 i Japan). Square-Enix gir derimot ikke opp med det første og nå er de snart klare med sitt neste MMO, nemlig «Final Fantasy XIV». Spillet lover en rekke forbedringer og skal i tillegg lanseres til samme tid over hele verden. Denne uken slapp Square-Enix også den cinematiske åpningsfilmen fra spillet, som kan ses under. Uansett om man er fan av «Final Fantasy» og MMO-spill eller ikke, kan man likevel dra nytelse ut av den atmosfæriske og episke traileren.

 

«Final Fantasy XIV» har slippdato 30 september 2010 og kommer først og fremst til PC. En Playstation 3 versjon skal være klar til den 8 mars 2011.

Vakkert regn

Det finnes vel liten tvil om at «Gran Turismo 5» er et av det høyst forventede spillene noen sinne. Noe som kanskje ikke er så rart når spillet ble annonsert for hele 4 år siden. Utviklerne bak spillet, japanske Polyphony Digital, har dedikert mye tid og arbeid til det etterlengtede spillet og med over 6 år i utvikling og flere titalls millioner i kostnader, må de virkelig levere med «Gran Turismo 5». «Gran Turismo»-serien har lenge vært regnet som en av de, hvis ikke den, ypperste spillseriene innenfor simulasjon-racing. Polyphony Digital har selvfølgelig ambisjoner om å holde på den tittelen og lover en myriade av store og små nyvinninger. Under årets «Tokyo Game Show» har det vært spillets dynamiske vær-effekter som har ligget i fokus. Noe som blir demonstrert i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Gran Turismo 5» har slippdato 3 november 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

En ny mann

Eidos Montreal har store sko å fylle når de, til neste år, er klare med «Deus Ex: Human Revolution». For selv om det forrige «Deus Ex»-spillet ikke overbeviste alle, regnes originalen for å være blant noen av spillhistoriens mest legendariske titler. Hverken Warren Spector, Harvey Smith, eller de originale medlemene av Ion Storm er involvert i spillet og det finnes derfor noe skepsis til Eidos Montreals kommende tittel. Likevel er forventningene høye og «Deus Ex: Human Revolution» har ihvertfall klart å imponere på trailer fronten. Noe de nå fint fortsetter med etter den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Deus Ex: Human Revolution» har antydet slippdato februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Den radioaktive stripen

Bethesda Softworks gjorde stor suksess med «Fallout 3» i 2008 og det er nok mange som gleder seg å dra tilbake til den radioaktive ødemarken når «Fallout: New Vegas» kommer litt senere i år. «Fallout: New Vegas» er det riktignok Obsidian Entertainment, kjent for «Knights of The Old Republic 2» og «Alpha Protocol», som står for og det er heller ikke helt uten grunn. Obsidian Entertainment ble nemlig grunnlagt av mange medlemmer fra det nå oppløste Black Isle Studios, som også var den originale utvikleren bak «Fallout»-serien. Likevel vil «Fallout: New Vegas» være et «Fallout»-spill i samme ånd som Bethesda Softworks gjenopplivning og fans av storspillet fra 2008 vil med en gang føle seg hjemme her. Obsidian Entertainment håper derimot å gi spillet sitt eget særpreg og en av deres fremgangsmåter er hvordan de takler spillets handling og historie. Noe de snakker ut om i den første utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Fallout: New Vegas» har slippdato 22 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Tilbake til Vietnam

Svenske DICE satset stort med «Battlefield: Bad Company 2» tidligere i år og med over fem millioner solgte eksemplarer, er det vel ingen tvil om at spillet har vært en suksess. Mye av suksessen kan nok ganske sikkert ligge i spillets flerspillerdel, som nå spilles iherdig over de diverse nettverkene verden over. Derfor var det nok mange som dro litt på smilebåndene da DICE annonserte et utvidelse til spillet tidligere i år. Utvidelsespakken vil være fokusert til flerspillerdelen og skal ta spillerne tilbake til Vietnamkrigen. DICE lover flere nye brett, våpen og kjøretøy som alle skal være tidsriktige. Denne uken kom det også en ny trailer til utvidelses-pakken, som kan ses under, og selv om det er lite med detaljer her, er den i det minste fylt med mye atmosfære.

 

«Battlefield: Bad Company 2 – Vietnam» har antydet slippdato en gang i løpet av 2010. Pakken kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Gun Loco»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en trailer fra det nylig annonserte «Gun Loco». Spillet er et flerspiller-skytespill av den noe bisarre sorten.

 

«Gun Loco» har slippdato 31 desember 2011. Spillet kommer kun til Xbox 360.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.