Søndagstapas
0

Søndagstapas

jan 02 Spill.no  

Da var vi nok en gang kommet til ukens slutt og etter vel overstått nyttårsfeiring er søndagen omsider her. Det vil selvfølgelig si at vår hete søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trege og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her. Denne uken har det vært ganske stille på spillfronten og ukens søndagstapas er derfor noe redusert. Vi håper likevel at det finnes noe for de fleste og tar som vanlig i mot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med en samling av de første skjermbildene fra det kommende «Tomb Raider», før vi tar en titt på en episk rekreasjon fra «Minecraft», før vi får se en heftig fanfilm av «Duke Nukem». Mot slutte finner vi så en morsom liten video basert på «Star Wars: The Force Unleashed II», før det hele avsluttes med en koselig nyttårshilsen fra spillutgiveren Ubisoft. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Kampen for å overleve

Crystal Dynamic skal ta «Tomb Raider»-serien i en helt ny retning, noe fans over hele verden virker å ta svært godt. Det kommende «Tomb Raider», som er forventet på nyåret gir oss en yngre Lara Croft enn det vi er vant med. Det er altså ikke den verdensvante millionæren og skattejegeren, men en mer usikker og feilbar Lara Croft vi skal møte i det kommende spillet. Spillets handling skal, så vidt vi har forstått det riktig, ta sted på en øde øy hvor Lara og skattejegerbåten hun jobber på krasjer. Laras eventyr på øya vil være mer fokusert rundt dramatisk karakterutvikling og kampen for å overleve. Det hele høres faktisk ganske så spennende ut og denne uken kom den amerikanske nettsiden Gameinformer ut med de første skjermbildene fra spillet, som kan ses under.

 

«Tomb Raider» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Legendarisk gjenskapelse i blokker

Alphaversjonen av «Minecraft» tok verden med storm i fjor. Spillet, som riktignok ser veldig utdatert ut, er basert på et genialt konsept og er utviklet av helt på egenhånd av svenske Markus «Notch» Persson. Konseptet er altså basert rundt en generert spillverden som spillerne kan omskape akkurat slik de ønsker, så lenge man overlever alle monstrene som befinner seg i spillet da. Denne uken legger jeg med en kort liten videosnutt hvor vi får se hvordan en bruker har prøvd å gjenskape hele verdenen fra legendariske «The Legend of Zelda: A Link to the Past», noe han har gjort med stor suksess.

 

«Minecraft» har ingen antydet slippdato, men kan for øyeblikket kjøpes i beta-versjon. Spillet kommer kun til PC.

Menneskehetens eneste håp

«Duke Nukem»-serien er i dag legendarisk både på grunn av sin tidlige start som et av de mer kontroversielle spillene og på grunn av verdens mest utsatte spill, «Duke Nukem Forever». Selv om mange tviler, finnes det fortsatt håp om at «Duke Nukem Forever» blir å se på nyåret, Gearbox Softwares president Randy Pitchford sier ihvertfall så. Inntil videre kan man jo uansett sjekke ut den fans-skapte kortfilmen som kan ses under.

 

«Duke Nukem Forever» har antydet slippdato en gang i starten av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Kaffefilter-mesteren Darth Vader

«Star Wars: The Force Unleashed II» ble sluppet oktober i fjor og fikk en veldig blandet mottagelse. Det vil ikke derimot si at vi ikke kan ha det litt gøy på spillets bekostning. Dette er også noe morrogjengen fra Robot Chicken har skjønt, noe som tydelig kommer fram i den humoristiske sketsjen, som kan ses under.

 

«Star Wars: The Force Unleashed II» finnes allerede i butikken og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Samt egne versjoner til Wii og Nintendo DS.

Nyttårshilsen fra Ubisoft

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en koselig liten nyttårshilsen fra spillutgiveren Ubisoft.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.