Søndagstapas
0

Søndagstapas

des 25 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake, til og med på første juledag. Søndagstapas er oss spill.no sitt forsøk på å lyse opp den vanligvis litt trøtte søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til den tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et gjensyn med «Batman: Arkham City», før vi får smakebiter på karakter-galeriene til både «Final Fantasy XIII-2» og «SoulCalibur V». Deretter blir det nok en fortreffelig trailer fra «The Testament of Sherlock Holmes», før vi en atmosfærisk smakebit på «Game of Thrones – RPG». Mot slutten blir det så mer fra «Planetside 2», før det hele avsluttes med nok et detaljrikt blikk på «Kingdoms of Amalur: Reckoning».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Batman: Arkham City»

Rocksteady Studios «Batman: Arkham City» var en av høstens store titler i år og selv kjenner jeg at spillets inntrykk fortsatt sitter som støpt. Riktignok begynner det å bli noen måneder siden jeg utforsket «Arkham City» og da kan det kanskje være på tide med en liten oppfrisker. Med andre ord passer det ganske bra at Rocksteady Studios ga ut nok en ny nedlastbar pakke til spillet, denne uken. Det er riktignok bare et knippe utfordrings-baner det er snakk om. Likevel kan det jo være spennende å se hvordan selveste flaggermus-hulen ser ut i Rocksteady sin versjon av «Batman»-universet. Sammen med utgivelsen av pakken slapp Rocksteady Studios også en trailer. Denne kan som vanlig ses under.

 

«Batman: Arkham City» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Final Fantasy XIII-2»

«Final Fantasy»-serien er kjent og elsket for en rekke forskjellige elementer. Alt fra rollespill-systemer til nærmest mytologiske historier. Likevel er det ofte spillenes karakterutvalg som gjør det aller største inntrykket. Det er også karakterene fra det kommende «Final Fantasy XIII-2» som er i fokus denne uken. Square-Enix slapp nemlig en trailer som gir oss en liten smakebit på en rekke av karakterene fra seriens neste kapitel. Se traileren under.

 

«Final Fantasy XIII-2» har slippdato 3 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«SoulCalibur V»

Namco Bandais «SoulCalibur V» lover å fortsette «SoulCalibur»-seriens flotte tradisjoner, samt å være en oppusset opplevelse for både gamle og nye fans av serien. Spillets karakterutvalg har riktignok vært gjennom noen forandringer. For mens stor del av de kjente og kjære returnerer, har Namco Bandai valgt å ta med en rekke nye karakterer samt nye versjoner av gamle karakterer. Denne uken slapp også den japanske utvikleren en trailer som gir oss en liten smakebit på noen av spillets karakterer. Deriblant både nye, gamle og gjenoppfriskede karakterer. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«SoulCalibur V» har slippdato 3 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«The Testament of Sherlock Holmes»

Jeg kan tydelig huske hvordan pek og klikk «adventure»-spill var blant de største sjangerne da jeg først startet med dataspill en gang på nittitallet. Dessverre har sjangeren hatt store problemer med å fornye seg og har derfor falt nesten helt ut av de største spillmarkedene. Derfor synes jeg det er flott å endelig se et «adventure»-spill som klarer å vekke ganemusklene mine. «The Testament of Sherlock Holmes» er riktignok enda en stund unna utgivelse, men gang Frogwares og Focus Home Interactive slipper en ny trailer så kjenner jeg at jeg vil vite mer. Se den siste traileren til spillet under.

 

«The Testament of Sherlock Holmes» har antydet slippdato første kvartal 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Game of Thrones – RPG»

Den franske utvikleren Cyanide skjøt ikke akkurat gullfuglen med «A Game of Thrones: Genesis», sanntids strategi-spillet basert på George R.R. Martins vidunderlige bokserie. Likevel klarer vi ikke å stoppe håpet fra å vokse, når Cyanide begir seg ut på rollespill-sjangeren med det neste spillet basert på lisensen. Spillet som så langt bare har fått tittelen «Game of Thrones – RPG» bruker dessuten resurser fra årets suksessfulle tv-serie ved samme navn. Denne uken ble også den første gameplay-traileren sluppet, som Magnus allerede skrev om på fredag, men også en liten atmosfærisk trailer kalt «The Wall». Se den under.

 

«Game of Thrones – RPG» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Planetside 2»

Sony Online Entertainments «Planetside 2» var først tenkt som en oppdatering til det noe aldrende «Planetside» fra 2003. Det tok derimot ikke lang tid før utvikleren bestemte seg for å gå inn for en vaske-ekte oppfølger. Spillet er et såkalt MMOFPS og prøver med det å blande de beste elementene fra MMO-sjangeren med FPS-sjangeren. Hvor langt i utviklingen spillet har kommet er usikkert, men denne uken annonserte Sony Online Entertainment at de har åpnet registreringen for beta-testere. Har du et ønske om å være med på testingen kan du registrere deg her. I tillegg til denne annonseringen slapp de også en ny versjon av «faction»-videoene som har gått rundt nettet de siste månedene, denne gangen med kommentarer fra utviklerne. Videoen kan selvfølgelig ses under.

 

«Planetside 2» har foreløpig ingen slippdato. Spillet kommer kun til PC.

«Kingdoms of Amalur: Reckoning»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den siste utviklerdagboken fra «Kingdoms of Amalur: Reckoning». Utviklerdagboken, som kan ses under, gir oss et detaljrikt innblikk i spillets innovative kampsystem.

 

«Kingdoms of Amalur: Reckoning» har slippdato 9 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.