Søndagstapas – fyller år
0

Søndagstapas – fyller år

feb 06 Spill.no  

Vi nærmer oss nå slutten på nok en heftig uke og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår iherdige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt rabalder og moro i den ellers ganske så rolige og kjedelige søndagen. Alt fra typiske annonseringer til uvanlige morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper som vanlig at det finnes noe for de fleste. Denne ukens søndagstapas markerer også første år vel overstått for spalten. Det var nemlig omtrent et år siden i dag at Frede satt seg ned for å skrive vår aller første søndagstapas og selv om året har vært langt fra knirkefritt håper jeg de fleste er enige i at søndagstapas har vært en suksess. For å legge litt ekstra fokus på markeringen har vi derfor prøvd å finne frem ekstra mange godbiter til dere lesere. Størrelsen på denne ukens søndagstapas-meny reflekter også dette. Som vanlig tar vi gjerne imot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi åpner det hele med en rekke karaktertrailere fra «Anarchy Reigns», før får første titt på From Softwares neste tittel, «Dark Souls». Så går turen videre til New Orleans-inspirerte New Marais i «Infamous 2», før vi får et nytt innblikk i «Ratchet & Clank: All 4 One». Deretter får vi en skikkelig smakebit på «The Lord of the Rings: War in the North», før vi dypper brødet i nok en trailer fra «Crysis 2». Nestemann ut er flunkende nye trailere fra både «Resistance 3» og «Top Spin 4», før tar en titt på nyannonserte «Ridge Racer Unbounded». Så blir det hele snudd på hodet i «Inversion», før vi setter opp temperaturen i «Ace Combat: Assault Horizon». Mot slutten finner vi så godbiter fra «Batman: Arkham City», samt informasjon om et nytt spill om å overleve zombie-apokalypsen, som kun har prosjektnavnet «Project Class 3». Det hele avsluttes så med en veldig inspirerende video av Garreth som har lært seg å spille helt uten armer og ben. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Anarchy Reigns» får flere karakterer

Platinum Games, mest kjent for «Bayonetta» og «Vanquish», annonserte forrige uke deres neste tittel, kalt «Anarchy Reigns». Spillet skal være et slags beat-em-up med høyt fokus på MMO-lignende flerspiller-elementer. Det finnes fortsatt veldig lite informasjon rundt spillet, så hvordan det hele skal fungere er usikkert. Derimot slapp Platinum Games og Sega, denne uken, ut en rekke nye karaktertrailere til spillet. Trailerne kan selvfølgelig ses under.

 

 

 

 

«Anarchy Reigns» har antydet slippdato tredje til fjerde kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Endelig mer fra From Software

From Software tok verden med storm da de i 2009 ga ut «Demon’s Souls», spillet kom ut i 2010 her i Europa. Spillet var et dypt og annerledes rollespill med en vanskelighetsgrad som tok mange iherdige spillere tilbake i tid. Denne uken annonserte From Software «Dark Souls» og selv om spillet ikke er en direkte oppfølger, er det veldig tydelig at dette er den spirituelle oppfølgeren til 2009s suksesshistorie. «Demon’s Souls» kom kun ut på Playstation 3, men nå som From Software har bevist at konseptet er en suksess har de fått Namco Bandai helt og fullt bak seg. «Dark Souls» kommer derfor både til Xbox 360 og Playstation 3. Sammen med annonseringen ble det også sluppet en annonseringstrailer, som kan ses under.

 

«Dark Souls» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Uante konsekvenser

«Infamous» fra Sucker Punch Productions var en av 2009s suksesshistorier og oppfølgeren, som er forventet senere i år, er derfor en av årets mest etterlengtede titler. «Infamous 2» følger Cole McGrath på nok en tegneserie-inspirert reise, denne gangen til New Orleans-inspirerte New Marais. Som forventet lover spillet masser av action og karakterbygging, samt haugevis av moralvalg som har direkte innvirkning på både handling og spillbarhet. Denne uken slapp Sucker Punch Productions og Sony en av spillets mellomsekvenser. Videon kan som vanlig ses under.

 

«Infamous 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Et uortodoks samarbeid

Insomniac Games sin «Ratchet & Clank»-serie er høyt elsket og det er vel liten tvil om at mange nå gleder seg til nok et underholdende eventyr. «Ratchet & Clank: All 4 One» lover mer av den elskverdige moroa, men denne gangen lover Insomniac Games også noe helt nytt for serien. Spillet vil nemlig være fokusert rundt samarbeids-spilling for opptil fire spillere. Fanget i en mystisk maskin må nemlig Ratchet og Clank samarbeide med både Quark og Dr. Nefarius for å komme seg ut i live. Denne uken slapp også Insomniac Games ut en ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Ratchet & Clank: All 4 One» har antydet slippdato høsten 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Saurons allierte er ikke til å spøke med

Siden Peter Jackson tok J.R.R Tolkiens fantasisaga til nye høyder med den storslåtte filmtrilogien på starten av århundret, har vi sett mange spill basert på «Ringenes Herre»-lisensen. Riktignok har langt fra mesteparten av de vært noe særlig bra. Håpet ligger derfor nå i at Snowblind Studios kan ta lisensen til nye høyder også på spillfronten og det med «The Lord of the Rings: War in the North». Spillet er basert på den nevnte, men ikke fullt fortalte, krigen i norddelen av Midgard, «Middle-Earth» på engelsk. Spillet vil være et action-rollespill med mye fokus på samarbeids-spilling og selv om vi ikke er helt overbevisst enda tar den nyeste traileren fra spillet helt klart forventningene til nye høyder. Traileren kan ses under.

 

«The Lord of the Rings: War in the North» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Er du sterk nok?

Cryteks kommende oppfølger, «Crysis 2», er helt klart et av de mest etterlengtede av årets kommende titler. Denne gangen går spillet også bort fra seriens allerede etablerte jungelsetting og tar oss isteden med inn i storbyens verden. Spillet tar nemlig sted i selveste New York City og Crytek lover en massive ødeleggelser av den verdenskjente byen. Spillet vil selvfølgelig ha moduser for både alenespilling og flerspilling. I det siste er det også flerspillerdelen som har vært i fokus, men denne uken slapp Crytek og Electronic Arts ut en flunkende ny trailer til spillet, som denne gangen virker å hinte til enspillerdelens handling. Se den nye trailere under.

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Angrep fra oven

«Resistance»-serien har vært en Sonys største spillserier denne generasjonen og forventningene er derfor ikke noe mindre til «Resistance 3». Spillet skal være satt fire år etter hendelsene i forgjengeren og følger denne gangen avsatte Joseph Capelli på reisen fra Oklahoma til New York. På veien vil han også få et intimt innblikk i livet etter den menneskedrepende invasjonen. Denne uken kom det en ny trailer til det etterlengtede spillet som kan ses under.

 

«Resistance 3» har slippdato 6 september 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Legendariske spillere

Tennis-spill er en av sportspill-sjangerens mest historiegrunnlagte spilltyper. Helt siden «Pong» gjorde bordtennis til spillhistorie i 1972 har vi sett en rekke tennis-baserte titler. 2K Games «Top Spin»-serie er nå også snart klar med en ny tittel. Denne gangen er det riktignok 2K Czech, mest kjent for sin «Mafia»-serie, som står for utviklingen. «Top Spin 4» lover visstnok å være den mest troverdige tennis-opplevelsen i spillformat noen sinne. Hvorvidt dette vil være sant gjenstår å se, men vi kan i midlertidig se den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Top Spin 4» har slippdato 18 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og Wii.

Ny retning for «Ridge Racer»

Finske Bugbear Entertainment er nok mest kjent for sin stuntfokuserte racerspill-serie «Flatout». Nå skal de derimot ta fatt på en annen godt etablert og høyt elsket racerspill-serie. Denne uken ble det nemlig annonsert at utvikleren for tiden jobber med det neste «Ridge Racer»-spillet. Spillet, som forøvrig heter «Ridge Racer Unbounded», skal ifølge utviklerne være tro til serien. Riktignok virker både tittel og annonseringstrailer til å hinte sterkt til en ny retning for serien. Annonseringstraileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Ridge Racer Unbounded» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Snudd på hodet

Saber Interactives, tidligere kjent for «Timeshift», «Inversion» ble først annonsert i 2009, men det har vært stille rundt tittelen siden. Spillet var faktisk forventet å slippes i 2010, noe som tydeligvis ikke har skjedd. Denne uken fikk vi derimot litt info rundt spillet, som skal være et tredjepersons-skytespill med ødelegg-bare omgivelser og flyktig gravitet. Denne uken fikk vi nemlig den første traileren fra spillet, samt en ny utgivelsesdato. «Inversion» er nå forventet til februar neste år, debut-traileren kan ses under.

 

«Inversion» har slippdato 7 februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Flyvende kister

Namco Bandais «Ace Combat»-serie er det mange forbinder med arkade-stilistiske flyspill. For selv om serien har hatt både oppturer og nedturer, er det en av de lengste av sitt slag og det med hele ti titler under beltet. Seriens ellevte tittel heter «Ace Combat: Assault Horizon» og er forventet i løpet av året. Det kommende spillet blir også det første «Ace Combat»-spillet satt til ekte lokaler og med ekte nasjoner. Helt hvordan handlingen vil utfolde seg er usikkert, men tidligere trailere har i det minste vist oss amerikanske styrker som kriger over Miami. Denne uken kom det også en ny trailer til spillet, som forøvrig viser mye av den nye ødeleggelsemotoren for flymaskinene. Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Ace Combat: Assault Horizon» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Den mørke ridderen

Rocksteady Studios overgikk alle forventninger med «Batman: Arkham Asylum» i 2009. Spillet ga oss endelig den Batman-opplevelsen som fans av superhelten har ventet på i mange år. Det er derfor ikke helt uten grunn at oppfølgeren, «Batman: Arkham City», nå er et av de absolutt mest etterlengtede av årets kommende titler. Rocksteady Studios lover å gjøre alt større og bedre og så langt har vi ingen grunn til å tvile på dem. Denne uken kom det et lite knippe nye skjermbilder fra spillet. Disse kan ses under.

 

«Batman: Arkham City» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Hva ville du gjort for å overleve zombie-apokalypsen?

Jeff Strain er litt av legende innenfor MMO-utviklere. Først og fremst jobbet han i flere år hos Blizzard hvor han blant annet var en av de ledende utviklerne bak gigantsuksessen «World of Warcraft». Deretter formet han AreaNet og var en av hovedmennene bak «Guild Wars». Siden den gang har han formet nok et nytt selskap, det med navnet Undead Labs, og jobber nå med nok et revolusjonerende MMORPG. Denne gangen satt til en verden fylt av zombier. Det å utvikle et MMO-spill er kanskje noe av det vanskeligste innenfor industrien og tar som regel mange år. Riktignok kan det virke som om vi ikke må vente så alt for lenge før vi kan få en smakebit på Jeff Strain og Undead Labs nye prosjekt. Denne uken annonserte de nemlig at de sammen med Microsoft Game Studios nå vil gi ut et enspiller-konseptspill gjennom Xbox Live. Xbox Live-spillet har foreløpig ingen offisiell tittel og kalles bare «Project Class 3», derimot har både Jeff Strain og Undead Labs mange spennende idéer som burde gi enhver zombiefan vann i munnen. Konseptet er ganske enkelt, de spør nemlig bare spørsmålet; hva ville du gjort for å overleve en zombie-apokalypse? Spillet skal visstnok være et tredjepersons-skytespill, men fokuset vil ikke ligge i å drepe mest mulig zombier. Derimot håper Undead Labs å skape en spillverden hvor målet rett og slett er å overleve. Det er enda tidlig og det er vanskelig å si hvordan dette vil utvikle seg, men jeg synes ihvertfall at konseptet virker veldig spennende. I det minste kan vi jo sjekke ut noen av konseptbildene som kan ses under.

 

«Project Class 3» har ingen antydet slippdato. Spillet kommer kun til Xbox 360.

Med elskov for spill og utrolig viljestyrke.

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper virkelig det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en ganske så inspirerende video. Gareth er en mann som er lam fra nakken og ned. Det stopper han derimot ikke fra sin elskov for spill. Han har nemlig mestret å spille med haken. Se filmen under og hvis du også synes Gareths viljestyrke er inspirerende kan du jo kime inn her. Garreth trenger nemlig hjelp til å få «Dead Space 2» til å virke med hans kontroll-oppsett.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.