Sony vil fjerne PSN Store sitt monopol
0

Sony vil fjerne PSN Store sitt monopol

nov 12 Spill.no  

Den største grunnen for at prisene på Playstation Store og Xbox LIVE er så høye er nettopp grunnet monopol. Sony har full kontroll og monopol over Playstation Store, samme gjelder Microsoft og Xbox LIVE Marketplace. Dette er også en av grunnene til at mange var imot Xbox One sitt DRM-system (forbud mot bruktspill blant annet) da det ble annonsert siden prisen på digitale spill var høye pga. monopol.

Dette vil Sony nå forandre og flere butikksjefer mener Sony kan gjøre en såkalt “gamechanger” av denne retningen.

Partner opp med butikker

Ifølge teknobloggene Engadget og Kotaku har Sony startet samtaler med Amazon, Game, GameStop og flere andre butikker for å tillate dem å starte en egen Playstation Store slik at de også kan selge digitale Playstation-spill. Butikkene vil være helt uavhengige Sony slik at de kan selv prate med distributører, utgivere og utviklere slik at de kan konkurrere med Sonys egen Playstation Store om priser.

Dette betyr selvfølgelig at det vil bli mye konkurranse mellom de forskjellige butikkene som har en Playstation Store, slik at det blir mer digitalt salg og bedre priser. Amazon.com har allerede startet utviklingen av sin Playstation Store her.  Dette kan være begynnelsen på Sonys store “push” mot det digitale.

Akkurat nå er ikke alt klart, Amazon sin Playstation Store er enda ikke ferdig, den europeiske-versjonen er enda ikke klar og flere butikker har allerede begynt utviklingen av Playstation Store.

Hva mener du? Kan dette bli noe stort eller er det bare tull?

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.