Starfield kommer ikke med det første
0

Starfield kommer ikke med det første

jul 05 Anders Lønning  

På E3 kom endelig bekreftelsen fra Bethesda at Starfield er et spill de faktisk jobber på. Ryktene hadde i forkant av annonseringen svirret i godt over et år etter at selskapet ble tatt på fersken i å sikre seg rettighetene til merkenavnet.

Fra scenen kunne Bethesda Game Studios sjefen Todd Howard bekrefte at Starfield var ekte, at det kommer før en eventuell Elder Scrolls oppfølger og at spillet var, i hans ord, “next-gen.”

Eurogamer har nå forsøkt å få litt mer klarhet i hva Howard mener med de ordene og han hadde dette å si

– For oss betyr det to ting. Det betyr maskinvare, og det betyr programvaren vi bruker, og det betyr også gameplay. Hvordan skal neste generasjonen av episke enspiller rollespill føles for oss?

– Det har vårt DNA, det har ting vi liker i seg.

– Hvilke plattformer vi utvikler det for, hva slags maskinvare som kreves, er fortsatt ting vi ikke har bestemt oss for. Vi tester grensene; vi tenker veldig, veldig langt inn i fremtiden og vi bygger noe som kan håndtere maskinvaren til neste generasjonen av konsollene. Det er det vi bygger nå, det er der vi har vårt fokus, men det betyr ikke at spillet ikke kan eksistere på de nåværende konsollene også.

Starfield skal angivelig ha vært et spill studioet har ønsket å lage helt siden 2004, men ikke skal ha startet på før etter Fallout 4 var lansert. Howard beskriver spillet som “annerledes”, men sier også at når man setter seg ned for å spille det at det føles ut som et spill laget av Bethesda Game Studios.

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.