En av de nå avskjedigede Telltale ansatte, Verne Roberts, har nå lagt frem et gruppesøksmål mot sin tidligere arbeidsgiver på vegne av seg selv og de andre tidligere Telltale ansatte.
Roberst påstår i søksmålet at Telltale brøt arbeidsloven i California, spesifikt lovgivningen rundt hvor lang tid ansatte skal ha beskjed i forveien før de blir avskjediget. Lovgivningen Roberts peker til, kalt “WARN Act” stipulerer nemlig at masseoppsigelser må ha en 60 dagers forvarsel.
WARN lovgivningen definerer masseoppsigelser består av “en reduksjon i arbeidsstokken på 50 eller flere ansatte innenfor en 30 dagers periode (hvis det antallet tilsier en tredjedel eller mer av hele arbeidsstokken), eller oppsigelse av 500 eller flere ansatte. I søksmålet oppgir Roberts at rundt 275 ansatte måtte gå og at de kun beholder helseforsikringen de har gjennom jobben ut september.
Brudd på denne lovgivningen straffes vanligvis ikke med bøter, men kan gi økonomiske konsekvenser for eierne av selskapet i form av krav til etterbetaling og andre ytelser de ansatte ellers ville ha hatt som del av jobben for hver dag hvor selskapet har brutt denne lovgivningen.
Stengingen av Telltale Studios har med andre ord ikke akkurat foregått i det stille på Twitter. Tidligere ansatte har uttrykt avsky mot hvordan hele situasjonen har blitt håndtert, og nå som Telltale Games snakker om å skaffe finansieringen de trenger for å avslutte den pågående sesongen av The Walking Dead: Final Season, uten at det er snakk om å bruke noen av de tidligere ansatte til å dra det i land er ikke overraskende flere fra spilindustrien opprørt over dette.
Personlig føler jeg God of War sjefen Cory Barlog sa det best:
I would hope this means that you will first pay your entire team their severance, and then proceed to finish the final episodes. I would be fine waiting however long it took to ensure we first treated those who worked so hard with the humanity and respect they deserve.❤️
— golrab of the frost (@corybarlog) September 25, 2018