2. verdenskrig fra en ny vinkel
0

2. verdenskrig fra en ny vinkel

okt 26 Spill.no  

Hvor mange var det som så «Inglourious Basterds» denne sommeren? Bortsett fra at det var en utrolig bra film, var min egen første tanke etter å ha sett filmen: – Hvorfor finnes det ingen spill som tar opp 2. verdenskrig i denne type lys? Jeg tenker da spesielt på nazi-okkuperte Frankrike, hvor menneskene forsøker å leve normale liv i en undertrykt hverdag… Hvor mennesker gjemmer bort sine sanne følelser, som bare kommer frem i hviskede toner og i undergrunnsklubber? Min neste tanke var: – Men vi har jo selvfølgelig «The Saboteur»!

«The Saboteur» er, som jeg allerede har antydet – satt til nazi-okkuperte Frankrike. Det alene er jo ingen grunn til at spillet vil stå ut fra alle de andre titlene satt til 2. verdenskrig. «The Saboteur» prøver også å stå ut på andre måter. For det første er det et åpen-verden spill satt til Paris og omegn. Åpen-verden aspektet setter «The Saboteur» mer i bås med «Grand Theft Auto» og «Mafia», enn «Medal Of Honor» og «Call Of Duty». Hovedpersonen i «The Saboteur» er heller ingen soldat. I spillet styrer du den irske racerbilføreren Sean Devlin, som slutter seg til kampen mot naziene etter en venn blir myrdet. Sean Devlin har mange ferdigheter – han kan blant annet bestige bygninger i skikkelig «Assassin’s Creed»-stil. Pandemic Studios lover også å gjøre skytegale spillere glade – selv om tittelen antyder et mer snike-fokusert spill. Man kan i enhver situasjon velge om man vil være snikete, eller om man bare vil meie ned nazier med maskingevær.

Skal man sette fingeren på hva som virkelig skiller «The Saboteur» fra mengden må det være fargebruket. Kommer du over et nazi-okkupert område, hvor befolkningen har lav moral, vil bildet bli nesten svart-hvitt. Jobber du med å få moralen opp i slike områder, vil fargene etterhvert bli sterkere. Dette gir et ganske unikt bilde av progresjon gjennom spillet. Når du starter vil mesteparten av Paris være helt svart-hvitt. Desto lenger du kommer i spillet, desto mer farge vil du se. Svart-hvitt effekten legger også trykk på de røde fargene i nazi-flagget og nazi-uniformene, noe som hjelper til å lage en dyster atmosfære.

 

Den siste traileren fra spillet (som kan ses over) viser et bredt bilde av Seans ferdigheter, spillets artistiske stil, og ja, og en hel haug med action. Ta også en titt på flere av de splitter nye skjermbildene (som kan ses under).

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.