26 år gammelt spill mest solgt på PSN i fjor
0

26 år gammelt spill mest solgt på PSN i fjor

jan 24 Spill.no  

Digitalt nedlastbare spill på Playstation Network, Xbox Live Arcade og WiiWare har blitt en ny kanal for små utviklere å nå konsollspillerne. Men fjorårets mest nedlastede Playstation Network spill var ikke et nytt indie-spill, men en ny versjon av en 26 år gammel russisk klassiker.

Tetris

Tetris ble skap av russiske Alexey Pajitnov, og via Game Boy-versjonen ble det et av verdens mest populære spill som fortsatt gis ut i nye versjoner i dag. I fjor fikk vi blant annet prøve oss på en 3D-variant av spillet med Tetris 3D på 3DS, og en ny Playstation 3-versjon lansert på PSN.

Og denne versjonen skulle vise seg å bli det mest kjøpte PSN-spillet i fjor. Gratisbladet Game Informer i USA har publisert en liste over fjorårets mest populære PSN-spill, der Tetris troner på toppen. Foreløpig vet vi ikke om listen er global eller kun for USA.

Her er listen over de mest kjøpe PSN-spillene i 2011 i sin helhet:

1. Tetris
2. Resident Evil 4
3. Infamous: Festival of Blood
4. Back to the Future: The Game – Full Series
5. Dungeon Hunter: Alliance
6. Castle Crashers
7. Limbo
8. Battlefield 1943
9. Mortal Kombat Arcade Collection
10. Magic the Gathering – Duel of the Planeswalker 2012

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.