3D til massemarkedet
0

3D til massemarkedet

jun 15 Spill.no  

For noen måneder siden annonserte Nintendo at de skulle utgi en oppdatert versjon av Nintendo DS med en skjerm som viser 3D – uten behovet for ekstra briller!

Stort mer enn det ble ikke sagt på det tidspunktet, og vi kunne bare fantasere om hvordan den kom til å bli. I dag viste Nintendos president, Satoru Iwata, den nye håndholdte frem for første gang, og ga samtidig detaljer om både spill og funksjoner.

Det første Iwata nevnte, var at man har muligheten til å endre graden av 3D-effekten – fra full effekt, til å fjerne den totalt og alt imellom. 3DS kommer også med en analogspak, som har vært ettertraktet av mange siden den originale Nintendo DS kom ut. 

Nintendo 3DS blir fullstendig bakoverkompatibel med Nintendo DSi, og har derfor et kamera foran. I tillegg har den nå to kameraer på baksiden, som gjør at du kan ta bilder – i 3D. Utover det vil den også kunne spille av 3D-filmer. Nintendo hadde litt problemer med å formidle nøyaktig hvor god denne 3D-skjermen var til et stort publikum, uten å la dem prøve den selv. Derfor fikk samtlige i salen lov til å prøve maskinen, og rapportene som har tikket inn i løpet av den siste timen har vært svært gode.

Det kommer flere forbedringer med denne oppdateringen. Blant annet har maskinens grafiske egenskaper fått en overhaling. Dette kunne man se allerede av demonstrasjonen av flaggskiptittelen «Kid Icarus», utviklet av Project Sora, som så både veldig pent og lovende ut. Ellers vil konsollen få oppdaterte nettverksmuligheter.

Noe som ble lagt vekt på under presentasjonen, var antall tredjepartisutviklere som allerede holder på med spill til 3DS.  Iwata kunne skryte av titler som «DJ Hero», «Saints Row», «Kingdom Hearts», «Metal Gear Solid», «Resident Evil» og «Assassin’s Creed».

Se neste side for å se hvilke spill som kommer til Nintendo 3DS, video fra «Kid Icarus» og skjermbilder fra forskjellige titler.Først en video fra «Kid Icarus»

Av spill som kommer til Nintendo 3DS kan det i tillegg til titlene som ble nevnt på forrige side kan følgende spill nevnes: 

«Animal Crossing», «Mario Kart», «nintendogs + cats», «Paper Mario», «Pilotwings Resort», «Star Fox 64 3D», «Sonic» (navn ikke fastslått), «Super Monkey Ball» (navn ikke fastslått), «Dead or Alive 3D» (navn ikke fastslått), «Ninja Gaiden» (navn ikke fastslått), «Naruto Shippuden Action», «Tom Clancy’s Splinter Cell Chaos Theory»

 

Dette er i tillegg til spill fra «Final Fantasy»- og «Dragonquest»-seriene, og mange andre. Under kan dere se skjermbilder fra noen av spillene.

 

Utgivelsesdato for Nintendo 3DS eller noen av spillene er foreløpig ikke kjent.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.