Dead Rising Deluxe Remaster- Skulle dratt til Ikea
0

Dead Rising Deluxe Remaster- Skulle dratt til Ikea

Mye oppussing har blitt gjort og kvalitetsforbedringer på et spill som fortsatt holder mål og er gøy. Men det merkes også at det er et produkt for sin tid.

Zombie spill har det ikke vært rent lite av de siste 10-15 årene i spillbransjen. Heller tvert i mot.
Jeg har som regel alltid plass til et nytt spill med zombier dersom det kan tilføye noe nytt til sjangeren, Left 4 Dead står ut for meg der siden det på tiden det kom ut var ulikt alle andre zombie-spill. Dead Rising var også et ganske unikt spill siden det også var en fin teknisk fremvisning av hva maskinvaren til Xbox 360 kunne klare når det kom til antall zombier de kunne putte foran deg på skjermen i sanntid.

Det er viktig å kle seg moteriktig når du skal bekjempe zombier

I denne oppussede utgaven av det første spillet i serien møter vi igjen på den lite karismatiske anti-helten Frank West, fotojournalist. Han sniker seg inn i byen Willamette etter at den i hemmelighet av myndighetene, har blitt avsperret med militær makt, på jakt etter svar på hva som har skjedd.

Det tar ikke lang tid før helikopteret hans blir lokalisert og han hopper av på taket til det lokale kjøpesenteret mens piloten reiser av gårde med lovnad om å komme tilbake etter han 3 dager senere.
Fra der tikker dine 72 timer ned for å avdekke historien om hva som har skjedd i den lille byen.

I løpet av nedtellingen vil du i tillegg til hovedhistorien som går på tid, komme over sideoppdrag hvor du finner overlevende som må eskorteres til sikkert rom og valgfrie psykopater som må bekjempes.

Det er ikke en sjanse i havet at du klarer å gjennomføre alt i første runde gjennom spillet. Så ikke stress med det. Så fort du klarer å legge opp spillestilen din etter hvordan spillet ønsker det så blir det en mye bedre opplevelse av spillet.

Spillet legger opp til at du skal kunne starte forfra når du ønsker det for å kutte inn på tidsbruken med alle ferdigheter og level du har fått Frank opp i, slik at det blir lettere både å bekjempe de vanlige zombiene, men også alle valgfrie sidebossene du kommer over som vil være ganske utfordrende i starten.

Dead Rising Deluxe Remaster Has Classic Frank and Even Chuck Skins, but  Only if You Preorder

Ettersom dette er en oppusset utgave, ikke et nytt spill så er det nesten identisk med originalen.
De har som jeg nevnte innledningsvis endret litt på ting i tillegg til å pusse opp karakterene og fikse på lyssettingen. Du kan denne gangen bevege deg samtidig som du sikter, noe som muliggjør mobilitet når du er omringet av zombier i alle retninger og trenger å skyte deg ut av helvetet, mildt sagt.

Deluxe Remaster utgaven ser veldig mye bedre ut med oppdaterte modeller og lys, nesten natt og dag fra originalen. Med dagens konsoller klarer nok et nytt Dead Rising spill å kaste enda flere zombier rundt deg, men selv 18 år etter spillet kom ut, imponerer fortsatt antallet du ser foran deg på skjermen og det er fortsatt like stressende å komme deg helskinnet gjennom mengdene uten at du tar for mye skade av alle de fråtsende sultne zombiene som vil ha en bit av deg mens du passerer.

Smiiiiil

Spillet byr på zombieslakt ikke bare i hundrevis, men tusenvis før du ser rulleteksten, det legger også opp til at du skal leke deg med alt du kommer over på kjøpesenteret. Alle våpen har en viss holdbarhet før de går i stykker, tenk som våpen i Zelda: Breath of The Wild. Dette gjør at du har ikke råd til å være kresen, finner du en kjøkkenkniv? Fint. Kommer du over en handlevogn du kan meie ned zombier med? Knall! Til og med vannpistoler kan funke når du er i nød, om enn bare for å skape distraksjon nok til å komme deg av gårde. I remasteren er det en synlig bar som viser hvor lenge du har igjen av et våpen før det går i stykker som også er et velkomment tilskudd.

Dead Rising har også flere minneverdige psykopater som opptrer som bosser underveis, her møter du alt fra en gæren butikkeier som klikker i vinkel og prøver å kjøre deg ned med handlevognen som han har modifisert med høygafler og mer for å skape en dødsmaskin på nivå med bilene i Death Race 2000

Eller hva med en klovn som løper etter deg med en motorsag i hver hånd? Spillet gir deg flere minneverdige kamper som holder deg engasjert i stresset med å overleve i jakten på å avdekke sannheten om utbruddet.

Dead Rising Deluxe Remaster er en trofast oppusset utgave av en “klassiker” fra den 7.generasjonen konsoller som får skinne litt ekstra godt igjen nå. Det er et eget system å sette seg inn i med kappløpet mot klokken i motsetning til Dead Island 2 som er mer tilbakelendt og du kan gjøre det du vil i ditt eget tempo. Jeg mislikte timeren som ung og jeg gikk inn i remasteren med ganske like følelser.

Men det var noe som klikket på plass hos meg når jeg klarte å snu tankesettet mitt fra hvordan jeg ville at spillet skulle være, til å spille spillet slikt det var ment å spille det. Når jeg satte meg ned og fulgte spillereglene slik de var tiltenkt så endte jeg opp med å kose meg mer nå enn første gang jeg spilte spillet.

Det at jeg snoker rundt i backloggen min og nylig fullførte Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty har nok vært en medvirkende faktor til hvordan jeg endret fokuset her. For når du klarer å nyte det slik det er tiltenkt er det en morsom, spennende og actionfylt zombieslakt med masse kule karakterer og en lekeplass som byr på timesvis med eksperimentering.

Dead Rising Deluxe Remaster er vel verdt en titt dersom du gikk glipp av spillet da det kom ut første gang.

About Nichlas Krabsethsve

Lagersjef på Power på dagtid og altoppslukende gamer på kveldstid.