Hva skjuler Obsidian?
0

Hva skjuler Obsidian?

sep 12 Spill.no  

Utviklerstudioet Obsidian Entertainment har prydet nettsiden sin med en mystisk nedteller og en haug med kryptiske hint. Men hva er det de teller ned til?

Mystiske hint

Når et studio gjør det, er det i så å si alle tilfeller snakk om en kommende annonsering av en ny tittel, og når det denne gangen gjelder en bransjeveteran som står bak titler som Knights of the Old Republic II, Dungeon Siege III, Fallout: New Vegas og Neverwinter Nights 2, er det stor sjanse for at annonseringen er vel verdt ventetiden.

På siden har de plassert en nedteller i form av en sirkel med et tall i midten, som i går var 4, og i dag 3. Sammen med tallet, følger en kryptisk tekst, som i går lød som følger: 

Ekstra nysgjerrige og erfarne mysterieløsere har i tillegg trålet gjennom HTML-koden på nettsiden, og funnet følgende godbit:

X . X X . X X To tenderness, fellowship. To fellowship, vigilance. So bring we all to the Night Market. I am the Spindle of Esenath. Know me by my light and stand with me in darkness.

X . X X . X X To tenderness, fellowship. To fellowship, vigilance. So bring we all to the Night Market. I am the Spindle of Esenath. Know me by my light and stand with me in darkness.

I dag er imidlertid hovedteksten endret til en tilsvarende mystiske frase:

Og i kildekoden har X.XX.XX blitt endret til X.XX.TX, sammen med en ny setning:

Two centuries ago, your divine champion told the people of Dyrwood to grovel at his feet. If you’ve come on pilgrimage to the blasted crater that was our reply, Godhammer Citadel is *that* way.

Project X

Foreløpig er Dungeon Siege IV det mest populære tipset, men med tanke på studioets tidligere meritter blant legendariske spillserier, er det vanskelig å si sikkert. Det eneste folk ser ut til å være enige om, er at det må være fantasy-relatert. Da kommer også det ryktede Wheel of Time-spillet studioet lenge har snakke om inn i bildet.

Studioet selv har døpt det Project X, og har opprettet et eget forum hvor brukerne kan diskutere sporene de finner.

For tiden er Obsidian opptatt med å fullføre det noe mindre seriøse rollespillet South Park: The Stick of Truth sammen med serieskaperne Trey Parker og Matt Stone, samt Kickstarter-prosjektet Wasteland 2, som studioet ble med på etter at utvikler Brian Fargo oppnådde hele 2, 9 millioner dollar i støtte.

Vi har selvsagt ikke skrevet siste ord i denne saken, og kommer tilbake når det skjer noe mer oppsiktsvekkende hos Obsidian. I mellomtiden kan du besøke studiets nettside selv, og snoke rundt etter flere spor.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.